Programe scolare noi pentru gimnaziu si liceu din 2017. Vizati, elevii de clasele a V-a si a IX-a
Examene

Vacanta de primavara incepe pe 29 februarie si se incheie pe 8 martie 2016

Vacanta de primavara incepe, pentru elevii din clasele primare, pe 29 februarie 2016 si se incheie pe 8 martie 2016, in timp ce elevii de gimnaziu si liceu vor intra in vacanta un pic mai tarziu, respectiv in data de 4 martie 2016. Vacanta de primavara vine, practic, la o luna si jumatate distanta de vacanta de iarna.

Următoarea vacanta este cea de Pasti, care va dura zece zile, de pe 30 aprilie 2016 pana pe 9 mai 2016.

Specialiştii au afirmat, pentru adevarul.ro, că deşi după aceste pauze elevii, în special cei mai mici, se concentrează greu la ore, ei au nevoie de vacanţă, pentru că programa şcolara este foarte solicitanta.

„Eu sunt pentru vacanţe pentru că programele şcolare sunt supraîncărcate şi copiii au nevoie de odihnă, mai ales elevii din clasele primare. Chiar sunt pentru faptul ca să nu li se dea teme pentru vacanţă”, a menţionat Svetlana Gorea, şefa Centrului Psiho-socio-pedagogic a Direcţiei educaţie din Capitală.

În perioada mai-iunie vor avea loc evaluările naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a. Astfel, primii care vor fi evaluaţi la finalul anului şcolar 2015-2016 vor fi elevii din clasa a VI-a. Aceştia vor susţine două examene: în 23 mai la Limbă şi comunicare şi în 24 mai la Matematică şi Ştiinţe ale naturii.

La sfârşitul clasei a IV-a, evaluarea este programată astfel: 30 mai – Limba română, 31 mai – Matematică, 2 iunie – Limba maternă. Ultimii care vor fi evaluaţi sunt elevii din clasa a II-a, care vor avea în 6 iunie proba scrisă la Limba română, în 7 iunie proba de citire la Limba română şi de scriere şi citire la Limba română pentru minorităţile naţionale, în 8 iunie – la Matematică, în 9 iunie – Limba maternă – scris şi în 10 iunie – Limba maternă – citit.

În mai, elevii din clasele V-XII vor da tezele din semestrul al doilea, care ar trebui să se încheie până în 20 mai.

Elevii clasei a VIII-a vor încheia cursurile în 17 iunie, iar în perioada 15-17 iunie se vor înscrie la Evaluarea Naţională, care va avea între 27 şi 29 iunie, la Română, Matematică şi Limba maternă. Rezultatele finale la Evaluarea Naţională vor fi afişate în 5 iulie.

Stiri pe aceeasi tema

Ministerul Educatiei anunta un nou Regulament-cadru de organizare si functionare a scolilor. Modificarile, facute fara consultare publica

Ioana Badulescu

Ministrul Educatiei ia in calcul renuntarea la teze in acest an scolar si digitalizarea educatiei

Teodora Badescu

Subiecte Bac 2019 si Evaluare Nationala 2019 – Ministerul Educatiei introduce intrebari deschise si tip grila

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult