Val de proteste in Bucuresti si in tara dupa decizia CCR privind revocarea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu mai 31, 2018 12:43

Val de proteste in Bucuresti si in tara dupa decizia CCR privind revocarea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi

Val de proteste în București și mai multe orașe din țară după decizia Curții Constituționale a Romaniei (CCR) privind revocarea sefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Aproximativ 2000 de persoane au protestat, aseară, în fața Guvernului, în timp ce câteva sute de oameni s-au adunat în marile orașe.

În jur de 2000 de persoane au protestat, aseară, în Piața Victoriei, după ce Curtea Curtea Constituțională a României a decis că există un conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul Preşedintelui României de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi.

“Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi”, se arată în comunicatul CCR.

Protestatarii au aprins lanternele telefoanelor și au scandat sloganuri pro justiție și împotriva Curții Constituționale. La fața locului au fost prezente și forțe ale jandarmeriei. Au existat și câteva momente tensionante între jandarmi și protestatari. Mai mulți multe persoane au împins gardurile Jandarmeriei și au încercat să rupă cordonul de jandarmi. Potestatarii s-au mobilizat pe rețelele de socializare, după apelul făcut de mai multe organizații civice, printre care Corupția Ucide. Proteste au fost și în țară. Sute de persoane au ieșit în stradă în Timișoara, Sibiu, Constanța, Oradea și Iași.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.