Breaking NewsPolitica

Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București: Siguranța României depinde de implicarea pe care o va avea în războiul din Ucraina

Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București, a transmis un mesaj pentru România, în care vorbește de varianta atacurilor rusești asupra țării noastre, dar si despre posibilitatea intreruperii de gaze. Asta in timp ce trupele rusești continua sa atace, miercuri, mai multe orașe din Ucraina.

Războiul din Ucraina reprezintă o amenințare pentru România?

Întrebat la ce pericole este expusă România în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina, Valery Kuzmin, ambasadorul rus la București, a transmis că siguranța țării noastre depinde de implicarea pe care armata română și NATO o vor avea în războiul din Ucraina. Acesta susține că Rusia dorește să aibă relații liniștite cu vecinii, dar acest lucru depinde de respectul care se manifestă reciproc între țări, cât și de avantajele comune.

„România este unul dintre vecinii noștri și căutăm să menținem relații de bună vecinătate cu aceasta. Ceea ce este important: aceste relații ar trebui construite pe o bază solidă a respectului și beneficiului reciproc, precum și a reciprocității.

În măsura în care forțele armate române sau NATO nu sunt implicate în războiul împotriva Rusiei, țara dumneavoastră nu este în pericol, în calitate de vecin al Federației Ruse”, a transmis omul lui Putin la București.

Gazele rusești pentru România ar putea fi oprite de UE
Ambasadorul Rusiei la București a vorbit și despre o posibilă situație în care Rusia nu ar mai putea furniza gaze României, având în vedere sancțiunile aspre stabilite împotriva Rusiei, care au generat pagube financiare imense.

 

„Având în vedere cele de mai sus, nu există pericolul direct de întrerupere a furnizării de gaze către România pe ruta de sud (Turcia – Bulgaria). Deși unele mișcări nesăbuite ale conducerii UE de la Bruxelles („sancțiuni financiare cuprinzătoare”) sau comportamentul aventurier iresponsabil al bandelor naziste, care sunt numite batalioane naționale în Ucraina, reală și chiar cunoscută din experiența anterioară, practica autorităților ucrainene de a fura cu aroganță gazul ar putea aduce riscuri suplimentare aprovizionărilor pe teritoriul ucrainean”, a dezvăluit Valery Kuzmin.

Cu privire la eliminarea totală a beneficiilor financiare dintre Rusia și Europa, reprezentantul rus susține că această decizie ar fi echivalentă cu un glonț în „piciorul” Uniunii Europene.

„În ceea ce privește – îndrăznesc să spun nebunești – ideile care circulă în Europa despre eliminarea tuturor relațiilor economice reciproc avantajoase dintre noi, acestea vor fi egale cu a-şi trage UE un glonţ în picior”, a mai afirmat ambasadorul.

Articole asemănătoare

Candidatii PNL Diaspora la alegerile parlamentare

Teodora Badescu

Sedinta de Guvern – Proiecte de hotarare incluse pe ordinea de zi

Lucy Ionesco

OMS a decis ca este „prea devreme” sa declare stare de urgenta cu privire la Coronavirsul 2019-nCoV

Lucy Ionesco