Vanzarea medicamentelor in mediul online ar putea fi interzisa

Bogdan
By Bogdan martie 3, 2016 12:37

Vanzarea medicamentelor in mediul online ar putea fi interzisa

Vanzarea medicamentelor in mediul online ar putea fi interzisa. Proiectul de lege initiat de deputatul iesean Petru Movila, privind interzicerea vanzarii medicamentelor in mediul online de catre alte entitati inafara de farmaciile autorizate, a fost adoptat in cursul zilei de ieri de catre Camera Deputatilor, for decizional.

Initiativa legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr. 266/2008 privind modul in care functioneaza farmaciile si cum se vand medicamentele permite vanzarea medicamentelor in mediul online numai de catre farmaciile autorizate si interzicerea comercializarii necontrolate a medicamentelor, a trecut la vot cu 240 de voturi “pentru” si o abtinere.

“Comertul online cu produse farmaceutice si parafarmaceutice a capatat o amploare foarte mare, desi riscurile la care se supun persoanele care opteaza pentru medicamentele cumparate pe internet sunt extrem de mari. Astfel de medicamente pot avea o cantitate de substanta activa mult mai mica, ceea ce le face ineficiente, fie mai mare, ceea ce poate fi extrem de pericolos si in unele cazuri se poate ajunge la decesul pacientului”, a declarat deputatul Petru Movila.

Peste 50% dintre medicamentele vandute online sunt contrafacute, conform unor studii efectuate de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.