TELEKOM ROMANIA
Economie

Vanzarea Telekom, negociata in linii mari cu Orange. Totusi, lucrurile nu avanseaza pentru ca administratia de la Bucuresti a amanat sa ofere raspunsuri clare

Vanzarea Telekom a fost negociata in linii mari cu Orange, insa echipa miliardarului ora­dean Zoltan Teszari isi confirma reputatia de partener epuizant de discutii in ceea ce priveste Digi pentru mobil. In acelasi timp, lucrurile nu avanseaza pentru ca administratia de la Bucuresti a amanat sa ofere raspunsuri clare, iar contextul politic de la Bucuresti nu ofera garantii de stabilitate, mai ales in pragul alegerilor prezidentiale.  

Gigantul francez Orange, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de telecom din Europa, ar fi agreat in linii mari cu rivalii de la OTE/Deutsche Telekom detaliile achi­zitiei operatiunilor fixe (fostul Rom­telecom) din cadrul grupului Telekom Romania, noteaza Ziarul Financiar.

Nu la fel de optimiste sunt negocierile pentru vanzarea diviziei mobile (fostul Cosmote). Discutiile ar fi inca in plina desfasurare in conditiile in care structura tranzactiei se anunta a fi una complexa, iar echipa lui Zoltan Teszari se dovedeste a fi un partener epuizant de discutii. 

Tranzactia ar fi totusi, in impas, in principal pentru ca administratia de la Bucuresti a amanat sa ofere raspunsuri clare la o serie de intrebari puse de Paris. Francezii chiar isi doresc sa per­fec­teze tranzactia, zeci de oameni lu­crand la Bucuresti si Paris pentru per­fec­tarea de­taliilor, interesul fiind transmis direct ad­ministratiei chiar si de presedintele Orange Stephane Richard, transmit surse din telecom citate de ZF.

Anxietatea este insa in crestere la Paris pentru ca dupa o vara intreaga in care administratia de la Bucuresti a evitat sa-si asume un raspuns clar in legatura cu tran­zac­tia, acum guvernul si-a pierdut majo­ritatea parlamentara, iar cam­pania electorala pentru alegerile prezidentiale se afla la cateva saptamani distanta – un context politic extrem de dificil pentru tranzactie.

Articole asemănătoare

Salariul minim la aceasta companie creste cu 47%. In mai 2016, angajatii vor avea un salariu de 2.000 lei

Lucy Ionesco

Jocurile de noroc, fascinatia romanului amator de risc. Cat bani pierd romanii la pacanele si pariuri

Lucy Ionesco

Tensiuni la TAROM. Pilotii cer demisia lui Heinzmann: Tarom are nevoie de directori care sa-si asume raspunderea!

Lucy Ionesco