12.9 C
România
26 septembrie 2021
trendurile verii în design interior
Recomandari

Vara 2021 în casele noastre: trendurile verii în design interior

Fiecare anotimp influențează felul în care arată casele noastre: iarna scoatem decorațiunile alb-roșii, toamna ne rezumăm la o schemă cromatică apropiată de oranj, primăvara reîmprospătăm culorile casei, iar vara? Cum se schimbă casele noastre vara? Natalia Berezovskaia, arhitect, vorbește despre trendurile verii 2021 în design interior.

Culorile verii – sandy beaches & summer skies

Cu alte cuvinte, vara lui 2021 stă sub semnului albastrului și galbenului – nuanțele bogate de albastru guvernează întreaga estetică interioară. Cu un aer grecesc, combinația alb-albastru devine mai îndrăgită ca niciodată – mai ales că ne e atât de dor de vacanțe. O combinație mai îndrăzneață, dar la fel de fascinantă, este chiar albastru-galben.

Culorile vibrante domnesc peste casele noastre vara, ca să ne simțim, parcă, într-o continuă vacanță. Dacă inima ta aparține minimalismului, alege să amplasezi accente de culoare – o pernă într-o nuanță albastru cobalt va transforma întreaga amenajare dormitor, păstrându-l totuși minimalist.

Natural, minimal, aerisit, luminos

În vara lui 2021 suntem minimaliști până la capăt – minimalismul nu dă semne că ar părăsi topul trendurilor în design interior, iar vara asta o subliniază mai mult ca niciodată. Liniile fine, structurile clare, un design curat și geometric sunt favoritele acestui sezon.

Minimalismul nu egalează un spațiu gol – minimalismul încurajează creativitatea, propunându-ne să ne jucăm cu lumina, plantele, accentele de culoare.

Neutral și natural sunt alte două coordonate ale verii: albul, ivoire, cremul și griul sunt culori care ne plac și vara, nu doar în sezonul rece, mai ales dacă le dăm viață cu o pată de culoare. Decorul boho, prin elemente naturale (plantele verzi, bambusul, materialele organice) devine extrem de îndrăgit în acest sezon – încununează un design aerisit și luminos.

Vremurile în care supra-încărcăm spațiul cu elemente care nu ne aduc bucurie au apus de mult, iar lumina naturală devine cel mai potrivit accesoriu pentru amenajarea livingului, modele de bai sau un balcon cozy în care să savurezi un pahar de sangria după job.

Tapetul și ratanul revin în trenduri

Vara anului 2021 re-aduce în topuri tapetul: colorat sau texturat, cu print floral sau simplist, tapetul e cel mai simplu și accesibil mod de a revitaliza spațiul pentru un nou sezon.

În topul materialelor favorite din această vară se numără ratanul, un material cu aspect lemnos din care se pot face mese, scaune și alte accesorii; ratanul este ideal mai ales în sezonul călduros, având acel ceva care ne amintește de mare și vacanță și, mai mult de atât, își poate regăsi cu ușurință locul în orice colț din casă.

Revigorantă, veselă, confortabilă – așa se înfățișează casa verii lui 2021. Cel mai complicat design este cel simplu, la care e ideal să ne rezumăm în această vară, care e momentul ideal pentru reîntoarcerea la organic, natural, minimalist.

O casă amenajată conform trendurilor acestei veri nu vrea doar să arate bine, ci și să îți stimuleze starea de bine și să te scoată din anonimatul unui sezon confuzant, în care evenimentele globale nu fac decât să ne întristeze. În vara acestui an, casele noastre devin epicentrul universului – loc ideal de deconectare și, cu siguranță, cea mai sigură destinație de vacanță.

Stiri pe aceeasi tema

Ce să NU faci atunci când îți îngrijești dinții

Cristiana Petrariu Bota

Cum te ajuta polisharea masinii

Cristiana Petrariu Bota

Sedinte foto dedicate viitoarelor mamici

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult