Varianta Delta Covid 19 - Marea Britanie
Breaking NewsExterne

Varianta Delta a Covid-19 care se răspândește cu rapiditate în Marea Britanie, privită cu îngrijorare de mai multe stat

Varianta Delta a Covid-19 care se răspândește cu rapiditate în Marea Britanie este privită cu îngrijorare de mai multe țări, care au impus sau se gândesc să aplice măsuri contra cetățenilor britanici care călătoresc în statele respective. Astfel, Portugalia impune carantină pentru 14 zile britanicilor care nu pot dovedi schema completă de vaccinare, iar Spania le cere test negativ Covid sau dovada imunizării complete dacă vor să li se permită accesul în Insulele Baleare.

Cetățenii din Marea Britanie care călătoresc în Portugalia și nu pot dovedi că sunt vaccinați cu schema completă de imunizare trebuie să stea în carantină timp de 14 zile. Măsura a intrat în vigoare la miezul nopții.

Guvernul portughez a adăugat Marea Britanie pe lista țărilor din care călătorii trebuie să intre în carantină.

Noile măsuri de carantină ale guvernului portughez se aplică numai celor care călătoresc în Portugalia continentală, nu și în Madeira.

În Portugalia, legislația este în vigoare până la 11 iulie, dar autoritățile portugheze au declarat că ar putea fi revizuită în orice moment în funcție de evoluția situației epidemiologice.

La rândul ei, Portugalia se află în prezent pe lista galbenă a Marii Britanii. Astfel, călătorii din Portugalia care vin în Marea Britanie trebuie să facă două teste anti-Covid și să stea în carantină zece zile.

Și Spania va cere un test negativ COVID-19 sau dovada vaccinării de la turiștii britanici care vor să ajungă în Insulele Baleare, a declarat premierul Pedro Sanchez.

Potrivit premierului spaniol, turiștii britanici trebuie să dovedească schema completă de vaccinare sau să arate un test negativ anti-Covid.

Noile reguli vor intra în vigoare în 72 de ore, a spus Sanchez, care a subliniat că măsura a fost necesară din cauza unei creșteri îngrijorătoare a infecțiilor în Regatul Unit.

Și Hong Kong va interzice toate zborurile de pasageri din Marea Britanie de la 1 iulie.

Guvernul din Hong Kong a declarat că Marea Britanie a fost adăugată pe lista țărilor cu „risc extrem de ridicat”. Autoritățile spun că, în ultimele zile, cazurile importate din Marea Britanie care au avut drept cauză diferite variante de tulpini ale virusului au fost majoritare.

La rândul său, Germania dorește ca în UE să fie restricționate călătoriile din Marea Britanie. The Times a scris că Angela Merkel vrea să propună ca Marea Britanie să fie desemnată țară cu risc îngrijorător deoarece varianta Delta a coronavirusului este atât de răspândită.

Ea urmează să se întâlnească vineri cu premierul Boris Johnson pentru a discuta aceste aspecte.

Președintele francez Emmanuel Macron și-a exprimat îngrijorarea față de răspândirea variantei Delta.

„Ar trebui să fim cu toții vigilenți față de varianta Delta. Vedem că afectează persoanele care nu au fost încă vaccinate sau care au avut o singură doză, ceea ce înseamnă că trebuie să accelerăm această campanie de vaccinare.”, a spus Macron săptămâna trecută.

În prezent, vizitatorii britanici complet vaccinați pot intra în Franța fără să stea în carantină.

 

Articole asemănătoare

Focul de la Notre Dame a fost stins complet. Echipajele verifica stabilitatea cladirii si evacueaza operele de arta

Lucy Ionesco

Romania inregistreaza al doilea cel mai mare bilant de coronavirus de la inceputul pandemiei

Lucy Ionesco

Scoli inchise toata saptamana in Bucuresti (28 februarie, 1 si 2 martie 2018). Cursurile vor fi reluate in scoli pe 5 martie

Ioana Badulescu