-3.2 C
România
1 decembrie 2020
Social

Varsta de pensionare pentru grupa I de munca se reduce. Iohannis a promulgat legea

Legea care reduce varsta de pensionare pentru grupa I de munca a fost promulgata de Klaus Iohannis. Legea modifica si completeaza Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Potrivit noii legi, persoanele care au lucrat in grupa I de munca, cu o vechime mai mica de sase ani, beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare.

Iohannis a promulgat, joi, legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, prin care persoanele care au lucrat in grupa I de munca, cu o vechime mai mica de sase ani, beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare.

Varsta standard de pensionare s-a redus pentru o categorie de salariati

Noul act normativ prevede reducerea varstei standard de pensionare pentru persoanele care au realizat stagiul de cotizare in grupa I de munca.

De asemenea, se reglementeaza ca perioadele de vechime in munca realizate pana la data de 1 aprilie 2001 in grupa I de munca, in conditii speciale si in alte conditii de munca, mai mici de doi ani, sa constituie stagiu de cotizare in conditii deosebite, in vederea reducerii varstelor standard de pensionare.

Legea pensiilor: Varsta de pensionare, vechime in munca si conditii de pensionare

Pana acum, cei care lucrasera 6 ani in grupa I de munca puteau iesi cu 3 ani mai repede la pensie, adica pentru un an lucrat in grupa I se acorda o reducere de 6 luni.

Stiri pe aceeasi tema

Program supermarketuri Craciun 2019 – Revelion 2020. Magazinele Lidl pe 24, 25, 26 decembrie si 1, 2 ianuarie 2020

Cristiana Petrariu Bota

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel: Masca este cea care ne protejeaza de coronavirus, cu o singura conditie

Cristiana Petrariu Bota

Romanii au plecat in vacanta de Paste, pe Valea Prahovei masinile circula in coloana pe sute de metri

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult