-4.3 C
România
3 decembrie 2020
Stiri locale

Vasile Astarastoae, lovitura de gratie in Senatul UMF Iasi

Rectorul demisionar al Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Iasi, Vasile Astarastoae, a primit o lovitura neasteptata de colegii din Senatul universitatii. Suparati ca Astarastoae a incalcat regulamentul si a candidat pentru o functie vacanta din Senatul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Gr. T. Popa, colegii sai i-au invalidat mandatul.

Amintim ca Vasile Astarastoae a candidat, in urma cu doua saptamani, pentru unul dintre posturile vacante din Senatul UMF Iasi, dupa demisia mai multor cadre didactice. Desi nu avea voie sa candideze, Astarastoae a obtinut postul de senator, desi majoritatea cadrelor didactice l-au taiat de pe lista la momentul votului.

Luni a avut loc sedinta de Senat si validarea noilor membri. Aici a venit surpriza, pentru ca in momentul in care s-a ajuns la Vasile Astarastoae, membrii Senatului au votat impotriva validarii acestuia ca senator, scriu jurnalistii din presa locala.

Colegii lui Vasile Astarastoae au decis sa nu-l accepte in randul senatorilor pana cand Agentia Nationala de Integritate (ANI) nu anunta decizia privind incompatibilitatea si conflictul de interese. De asemenea, magistratii vor trebui sa se pronunte in procesul in care este acuzat de frauda cu fonduri europene.

Vasile Astarastoae a ramas fara cuvinte cand a vazut decizia membrilor Senatului. Suparat ca nu a fost validat in Senatul UMF, Astarastoae a parasit sedinta si nu a mai revenit in sala. O parte dintre profesori sustin ca ex-rectorul urmareste sa ajunga presedintele Senatului pentru a detine, din nou, puterea in institutia de invatamant superior medical. Acesta si-a dat demisia din functia de rector in urma cu zece zile.

Stiri pe aceeasi tema

Costurile generate de colectarea, transportul si evacuarea apelor pluviale vor fi suportate de populatie. Legea a fost promulgata de Iohannis

Ioana Badulescu

Un tanar din judetul Neamt a plecat voluntar in Nepal

Cristiana Petrariu Bota

Primarul din Navodari ar fi taiat cablul TV din oras ca sa nu se vada un reportaj Antena 3 despre Tabara din Navodari

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult