Vasile Dancu - IRES
Politica

Vasile Dancu, despre BUGETUL pe 2016 si despre venitul minim garantat

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei, vicepremierul Vasile Dancu, a declarat luni, dupa sedinta grupului PSD de la Senat, ca proiectul bugetului de stat nu este substantial diferit de cel conceput de guvernul social democrat, insa unele prioritizari sunt diferite, cu o alta conceptie.

„In principiu nu au existat modificari substantiale in ceea ce priveste bugetul Romaniei din acest moment. Este un buget pentru necesitatile Romaniei pe care le-a surprins si guvernul social democrat, dar cu unele prioritizari diferite, cu alta conceptie noul guvern incearca acelasi lucru, sa nu faca o dominanta ideologica, ci sa mearga la necesitatile noastre cele mai stringente”, a declarat Dancu.

Vicepremierul a mai spus ca in cadrul sedintei grupului PSD nu s-a discutat despre nemultumirile social democratilor referitoare la buget, insa s-a discutat despre venitul minim garantat.

„Am discutat despre venitul minim garantat, am vorbit despre faptul ca la Ministerul Finantelor nu a disparut aceasta optiune, care nu era nici in bugetul trecut. Se face un studiu de impact si, in functie de rezultatele acestui studiu de impact, se va vedea nivelul la care se va ajunge cu venitul minim garantat. Deci nu s-a renuntat la acest lucru”, a spus Vasile Dancu.

Dancu a mai spus ca actualul guvern a incercat sa vada care sunt tipurile de investitii care nu sunt acoperite de fonduri europene pentru a fi acoperite din bugetul de stat pentru a nu ramane in Romania zone fara dezvoltare.

„Am incercat si sa vedem, mai ales la zona de investitii, sa vedem care sunt tipurile de cheltuieli, tipurile de investitii care nu sunt acoperite de fondurile europene, sa le acoperim mai degraba din bugetul de stat, sa nu ramana zone albe, fara dezvoltare in Romania. Continuam aceste analize pe tipuri de programe si incercam sa vedem zone care raman neacoperite pentru ca exista diferente intre judete in ceea ce priveste investitiile, exista o diferenta si de activism. Noi va trebui sa corectam toate aceste lucruri”, a spus vicepremierul.

Stiri pe aceeasi tema

Gabriela Firea, primarul Capitalei, nu mai vrea evenimente in buricul targului, care sa paralizeze centrul Bucurestiului

Bogdan

Vicepremier: Recunosc, nu a fost un succes acest Guvern

Cristiana Petrariu Bota

Ministrul Finantelor: Romania ar putea sprijini financiar Grecia

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult