Ministerul Educatiei anunta modificari importante la Legea Educatiei, care vizeaza invatamantul gimnazial, liceal si universitar. Se schimba aproape jumatate din actualele prevederi
Social

Vasile Salaru a demisionat de la Ministerul Educatiei. Ce spune ministrul Educatiei

Secretarul de stat Vasile Salaru a demisionat din functie in urma declaratiei facute. Amintim ca Vasile Salaru a declarat, miercuri, ca vrea introducerea de cursuri in scoli in care fetele sa invete „sa mearga frumos si sa stie sa fie gazde bune […] sa invete cum se serveste ceaiul”. Ministrul Educatiei, Sorin Campeanu, a confirmat demisia lui Vasile Selaru, acesta din urma urmand a sustine o conferinta de presa de la ora 13.00.

„A demisionat de buna voie pentru ca nu a dorit sa planeze alte acuze asupra sistemului de invatamant din Romania. A vrut sa promoveze educatia non-formala si informala, componente importante ale educatiei. Termenii nu sunt cei mai potriviti. O parte din termeni nu sunt asumati. Va fi o conferitna de presa la ora 13 in care va explica continutul declaratiilor. Isi inainteaza demisia de onoare dupa o activitate de aproape un an”, a precizat ministrul Sorin Campeanu.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Vasile Șalaru a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Deva, că ar trebui introduse în şcoli cursuri în care fetele „să înveţe să meargă frumos, să ştie să fie gazde bune şi cum se serveşte ceaiul”, el susţinând că aceste ore de consiliere ar fi utile pentru „o integrare mai uşoară în societate, prin atitudine şi prin ţinută”.

„Aceste ore de consiliere vizează, poate o să râdeţi, poate nu, o integrare mai uşoară în societate, prin atitudine, prin ţinută. Elevii noştri nu ştiu să calce pe stradă. Eu aş vrea să văd o elevă de clasa a XI-a sau a XII-a mergând frumos pe tocuri, dansând vals sau tango, ştiind să fie o gazdă bună, şi cred că este o latură a învăţământului românesc, care a fost total neglijată, şi care ar putea aduce aminte, sper să nu zâmbiţi, de trecuta educaţie de pension”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Vasile Şalaru, potrivit publicaţiei Glasul Hunedoarei.

Întrebat dacă nu ar fi mult mai util pentru elevi să înveţe educaţie rutieră sau cursuri de prim-ajutor, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei a răspuns: „Nimeni nu spune ca aceste lucruri să nu se facă. La dirigenţie, ele erau obligatorii. Se făceau şi acestea. Eu am spus ca pe lângă astea să se facă şi altceva”.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus.

[ot-caption title=”Vasile Salaru, secretar de stat in Ministerul Educatiei (foto mijloc)” url=”http://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2015/10/vasile-salaru-secretar-de-stat-ministerul-educatiei.jpg”]

Stiri pe aceeasi tema

Scrisoare catre ANAF: Nu ne nenorociti, am mancat inca 3 controale antifrauda

Cristiana Petrariu Bota

DOSARUL REFERENDUMUL: Primul termen pentru judecarea apelului, pe 28 septembrie

Cristiana Petrariu Bota

HISTRIA 15, cel mai mare exercitiu militar din Romania ultimilor 25 de ani

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult