2.6 C
România
26 februarie 2021
Sedinta de Guvern a fost amanata. Ce spune Biroul de presa al Guvernului
Social

Verificari la toate institutiile publice de la Corpul de Control al Guvernului

Toate institutiile publice vor fi verificate, in perioada urmatoare, de Corpul de Control al Guvernului. Inspectorii vor sa vada pretul de achizite al programelor informatice, modul in care s-a facut achizitia, caietele de sarcini si daca a fost trafic de influenta.

De asemenea, inspectorii vor sa vada modul in care s-au implementat programele informatice. Verificarile vizeaza perioada din ultimii 2-3 ani si daca vor fi gasite nereguli, vor fi sesizate organele de ancheta.

Controlul are loc în condițiile în care, în urmă cu mai puțin de o lună, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, sesiza DNA în legătură cu achiziția de softuri pentru gestionarea fondurilor europene, transmite Digi 24.

În urma acestei sesizări, și Corpul de control al premierului s-a autosesizat și a demarat un control nu doar pentru acea categorie de softuri, ci la toate softurile achiziționale din bani publici.

Este vorba despre achizițiile făcute în ultimii doi-trei ani. Sunt controlate prețurile la care au fost cumpărate aceste programe informatice, modul în care au fost achiziționate, dacă a existat trafic de influență, dacă au fost respectate procedurile de achiziție.

Vor fi verificate, de asemenea, caietele de sarcini pentru achiziții. Vor fi verificate achizițiile de softuri din toate instituțiile publice din țară, inclusiv cele făcute la Guvern și la ministere.

Stiri pe aceeasi tema

Zile libere de Craciun 2017 si de Revelion 2018 pentru romani, minivacanta va fi si pe 30 noiembrie si 1 decembrie 2017

Ioana Badulescu

Razvan Sava a respins cererea PMP de a organiza un protest impotriva certificatului de urbanism pentru moschee

Cristiana Petrariu Bota

Uliana Ochinciuc, sotia lui Dan Condrea, in stare de SOC. FOTO

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult