11.4 C
România
28 octombrie 2021
Legea indemnizatiei pentru mame
Social

Veste buna pentru mame: Plafonul maxim al indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului a fost eliminat

Veste buna pentru mame, plafonul maxim al indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului a fost eliminat. Decizia a fost luata chiar pe 8 martie de Comisia pentru munca din Camera Deputatilor. Proiectul de lege prevede ca se elimina plafonul maxim al indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului, care era fixat la 3.400 de lei.

Proiectul de lege adoptat de deputati mai prevede ca indemnizatia va fi acordata pana cand copilul implineste doi ani.

Astfel, persoanele care timp de doi ani au realizat minimum 12 luni venituri supuse impozitului beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului timp de doi ani si timp de trei ani pentru copilul cu handicap.

Totodata, indemnizatia lunara pentru cresterea copilului este de 85% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni lucrate din ultimii doi ani, anterior datei nasterii copilului. Indemnizatia minima nu poate fi mai mica de 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat, iar plafonul de 3.400 de lei a fost eliminat.

A fost eliminata si optiunea pentru mame de a sta acasa un an sau doi ani. Toate mamele pot sta acasa pana cand copilul implineste doi ani.

Stiri pe aceeasi tema

Incendiu puternic pe B-dul Magheru din Bucuresti, se actioneaza cu mai multe echipaje de pompieri

Cristiana Petrariu Bota

REZULTATE LOTO 12 IANUARIE 2014: REPORTURI LA 6 DIN 49, JOKER SI 5 DIN 40

Bogdan

MAI a anuntat ca se suspenda activitatea de servire si consum in restaurante, hoteluri, cafenele si localuri publice

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult