ANAF - Ministerul Finantelor
Economie

Vesti bune de la ANAF! Dispare obligatia firmelor care comercializeaza produse energetice in sistem angro de a detine spatii de depozitare

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat ca procedura de inregistrare a companiilor care comercializeaza produse energetice a fost imbunatatita, pentru a spijini dezvoltarea industriei de profil. 

Dispare astfel obligatia firmelor care comercializeaza produse energetice in sistem angro de a detine spatii de depozitare pentru acestea. Dispar totodata si formalitatile aferente receptionarii si livrarii produselor energetice din aceste spatii, arata un proiect de ordin initiat de Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala (ANAF).

„Procedura de inregistrare a operatorilor economici care comercializeaza produse energetice a fost imbunatatita, pentru a sprijini dezvoltarea industriei de profil. Astfel, dispare obligatia firmelor care comercializeaza produse energetice in sistem angro de a detine spatii de depozitare pentru acestea. De asemenea, dispar si formalitatile aferente receptionarii si livrarii produselor energetice din aceste spatii”, spun reprezentantii ANAF, intr-un comunicat.

Iti recomandam si: Aplicatie online pentru declaratia unica. Cei 1 milion de contribuabili isi pot completa rapid declaratia unica si calcula impozitele din activitati independente

Cu toate acestea, daca activitatea necesita utilizarea spatiilor de depozitare, raman valabile conditiile de control si supraveghere a acestora (dotarea cu rezervoare verificate metrologic, dotarea cu sisteme de gestiune a stocurilor conectate la cu rezervoarele ce carburanti, dotarea cu sistem de supraveghere video), se mai arata in comunicat.

Aceasta initiativa are la baza implementarea unui cadru de reglementare suplu, eficient si adaptat cerintelor legitime ale mediului economic, asigurarea premiselor pentru functionarea eficienta a pietei produselor energetice, precum si limitarea impactului asupra mediului concurential si asigurarea proportionalitatii interventiei institutiilor de control in economie.

„Ma bucur ca noua conducere a ANAF a inteles importanta unei atitudini corecte fata de mediul de afaceri si si-a asumat eliminarea acestui obstacol din fata competitiei loiale pe piata produselor energetice. Aceasta abordare respecta angajamentul meu pentru incurajarea dezvoltarii mediului de afaceri autohton si reprezinta o premisa importanta pentru succesul modernizarii si eficientizarii activitatii ANAF. Rolul statului este de a incuraja mediul de afaceri si de a le crea conditiile pentru un comportament corect. Iar, daca sunt identificate derapaje, interventia statului trebuie sa fie punctuala, proportionala si adecvata nivelului riscului identificat, fara afectarea activitatii tuturor participantilor la piata”, a precizat Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice.

Related posts

Inflatia zonei euro a intrat in linie negativa in august. In cateva tari deflatia este deja soc

Lucy Ionesco

Financial Times: UE intentioneaza sa taie zeci de miliarde de euro din bugetul care ar trebui alocat pentru Europa Centrala si de Est

Ioana Badulescu

Un milion de romani vor trebui sa redepuna declaratia unica la ANAF

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult