Masti elevi si profesori
Breaking News Politica

Vicepremier: Este „absolut imposibil” ca guvernul sa asigure masti pentru toti elevii si profesorii din Romania

Vicepremierul Raluca Trucan a spus ca este „absolut imposibil” ca guvernul sa asigure masti de protectie pentru toti copiii si profesorii din Romania, dar a promis ca vor exista in fiecare scoala din tara dezinfectanti si masti pentru copiii din familii sarace, transmite Digi 24.

„Exista categorii defavorizate care sunt beneficiare de masti gratuite din partea statului, prin achizitia facuta de Ministerul Sanatatii. Din perspectiva Guvernului, noi punem bani la dispozitie autoritatilor publice locale, sa faca un stoc minim de masti si materiale dezinfectante in fiecare scoala, pentru situatii de avarie, sa spunem, isi uita mascuta copilul, e dintr-o familie mai saraca, i s-au terminat mastile, insa este absolut imposibil ca Guvernul sa asigure masti pentru toti copiii din tara aceasta, pentru toti profesorii”, a declarat Turcan.

Guvernul va aloca 50 de milioane de euro autoritatilor locale pentru achizitia de masti si dezinfectanti pentru fiecare scoala din tara.

 „Aceasta decizie de a deconta achizitionarea acestor produse este in acord cu decizia privind descentralizarea, pe care am luat-o, inclusiv referitoare la alegerea scenariului pe care scolile sa mearga odata cu inceputul anului scolar si permite o achizitionare mult mai rapida si prezenta acestor produse in scoli. Dupa cum ati vazut in ghidul pe care l-am prezentat deja public, dorim ca masca sa fie obligatorie incepand cu invatamantul primar, atat pentru elevi, cat si pentru profesori, ceea ce inseamna ca in fiecare scoala este necesar sa existe un stoc de masti, astfel incat, daca sunt copii din familii defavorizate, daca isi uita mascuta acasa, sa poata sa primeasca din partea scolii si un produs de protectie sanitara, cum este masca, dar sa se si dezinfecteze, asa cum prevede acest regulament pus in dezbatere”, a precizat vicepremierul.

Raluca Turcan a mai spus ca toti copiii vor beneficia de toalete in scolile din tara, chiar si in localitatile fara apa si canalizare, unde vor fi montate containere sanitare.

„Am deblocat 25 de milioane de euro, fonduri europene, pentru ca autoritatile publice locale, acolo unde nu exista apa si canalizare, sa poata sa achizitioneze containere sanitare, astfel incat copiii sa aiba acces la spalatul pe maini si inclusiv toaleta, pentru ca in cateva luni de guvernare nu putem sa acoperim o nepasare care s-a perpetuat in Romania, in 30 de ani, si anume aceea de a avea inca, in Europa anului 2021, localitati unde nu exista apa curenta sau canalizare”, a declarat vicepremierul.

Stiri pe aceeasi tema

PSD, despre programul de guvernare al PNL: Ne-ar fi placut sa vedem o sustinere a reducerilor de taxe propuse deja de Guvern

Cristiana Petrariu Bota

SALARII CU 10% MAI MARI DIN DECEMBRIE. Dacian Ciolos ar putea sa amane masura

Cristiana Petrariu Bota

Acte normative incluse in sedinta de Guvern din 27 mai

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult