6.4 C
România
27 octombrie 2020
RISC-INUNDATII
Meteo

Vicepremierul Gabriel Oprea a dispus sefilor structurilor de situatii de urgenta sa monitorizeze zonele cu risc de inundatii

Vicepremierul pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a dispus sefilor structurilor de situatii de urgenta din zonele vizate sa mentina o atentie sporita si sa monitorizeze evolutia situatiei acolo unde sunt anuntate intensificari ale fenomenelor meteo-hidrologice.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, in intervalul 28 martie, ora 10 – 29 martie, ora 10 vor fi ploi insemnate cantitativ, ce vor cumula local 15…20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp in Dobrogea, in estul si nordul Munteniei si in sudul Moldovei. In zona Carpatilor de Curbura si in estul Carpaţtilor Meridionali, precipitatiile vor fi mai ales sub forma de ploaie, favorizâand topirea stratului de zapada.
Va ploua local si temporar si in celelalte regiuni, dar îin general slab.

Potrivit comunicatului de presa al Ministerului Afacerilor Interne inspectoratele pentru situatii de urgenta au pregatit grupele operative de interventie pentru prevenirea aparitiei unor situatii deosebite.

Totodata, in judetele unde exista riscuri legate de alunecari de teren sau de crestere a debitelor cursurilor de apa se vor activa comitetele locale pentru situatii de urgenta. Acestea vor fi pregatite pentru a lua masurile necesare de protectie impotriva inundatiilor.

La nivelul fiecarui judet, coordonarea unitara a componentelor cu responsabilitati in realizarea intervențiilor pentru situatii de urgenta este realizata de catre inspectorii sefi ai Inspectoratelor Judetene pentru Situatii de Urgenta.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, Centrul National de Coordonare si Conducere a Interventiilor mentine permanent legatura cu grupele operative din judetele vizate de fenomenele meteorologice, care vor raporta periodic evolutia situatiei de la fata locului.

Stiri pe aceeasi tema

METEO: Codul Portocaliu de canicula a fost extins

Cristiana Petrariu Bota

ANM a emis Cod Galben de ploi torentiale pe litoral. Sunt vizate Constanta si Tulcea

Cristiana Petrariu Bota

Vremea intra intr-un proces de racire in prag de noiembrie, la munte va fi iarna in toata regula

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult