Victor Ponta a ramas fara titlul de doctor, dupa ce s-a stabilit ca a plagiat lucrarea de doctorat

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iunie 30, 2016 14:40

Victor Ponta a ramas fara titlul de doctor, dupa ce s-a stabilit ca a plagiat lucrarea de doctorat

Fostul premier, Victor Ponta, a ramas fara titlul de doctor, dupa ce s-a stabilit ca a plagiat lucrarea de doctorat. Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU)a decis sa-i retraga titlul de doctor acordat lui Victor Ponta, dupa ce a stabilit ca acesta a plagiat in lucrarea de doctorat.

Decizia data de CNATDCU poate fi contestata de Victor Ponta in termen de 14 zile. Decizia a fost luata cu 34 de voturi “pentru” si o abtinere, in prima sedinta a noului Consiliu General al CNATDCU.

Comisia de stiinte juridice a CNATDCU a propus retragerea titlului de doctor acordat lui Victor Ponta, dupa ce comisia de lucru formata din trei persoane a analizat dosarul privind acuzatiile de plagiat in cazul tezei de doctorat a lui Victor Ponta.

Daca Victor Ponta depune contestatie, reanalizarea cazului ar putea dura intre 30 si 45 de zile. Daca nu va depune contestatie, atunci CNATDCU va trimite rezolutia privind retragerea titului de doctor in drept la Ministerul Educatiei, iar ministrul va semna un ordin prin care Ponta va pierde titul de doctor in drept.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.