Ponta: Daca Iohannis nu o demite pe Kovesi, el va fi principalul vinovat. Dupa parerea mea umila, azi CCR nu a respectat textul Constitutiei
Politica

Victor Ponta, dupa alegerile din Olanda: Relatia Romaniei cu noul Guvern va fi mai dificila decat pana acum

Fostul premier Victor Ponta a reactionat la rezultatele alegerilor din Olanda, potrivit carora liberalul Mark Rutte si-a asigurat al treilea mandat de premier, in detrimentul extremistului Geert Wilders. Ponta sustine ca nu este deloc bucuros de acest rezultat, pentru ca relatia Romaniei cu noul Guvern va fi mai dificila decat pana acum.

Singura veste buna, in opinia lui Victor Ponta, este ca partidul extremist si islamofob condus de Geert Wilders a fost departe de a castiga primul loc. Totusi, Ponta atrage atentia ca premierul Rutte a aratat ca poate fi si el la fel de nationalist ca Wilders.

Fostul premier roman mai sustine ca viitorul guvern olandez va fi categoric dominat de forte politice de dreapta cu Rutte premier, ceea ce inseamna ca Romania va avea o opozitie puternica pentru intrarea in zona Euro si in Spatiul Schengen, mai ales ca Rutte este partizan hotarat al Europei cu mai multe viteze.

Iata ce a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

„O veste buna si cateva vesti proaste pentru Romania dupa alegerile din Olanda!
1. Vestea buna este ca PVV – Partidul extremist si islamofob condus de Wilders a fost departe de a castiga primul loc – 19/20 mandate de la cele 15 anterioare reprezinta o crestere, dar nu substantiala.
2. Tema finala a campaniei a fost scandalul cu Turcia, care a mutat in ultima saptamana electorat de la Wilders la Premierul Rutte, cel care a aratat ca poate si el sa fie la fel de nationalist – asta e rau pt Romania.
3. Prima veste proasta este ca partidele aflate pana acum la guvernare au pierdut semnificativ – 10 mandate din 41 (VVD al Premierului Mark Rutte) si mai ales catatrofa pe stanga: 29 de mandate din 38 Partidul Muncii (partenerul PSD in familia social democrata europeana – partidul Vicepresedintelui Comisiei Europene Frans Timmermans)!
4. Viitorul guvern olandez va fi categoric dominat de forte politice de dreapta avandu-l ca Premier pe Rutte: categoric opus intrarii Romaniei in zona Euro si in Spatiul Schengen, partizan hotarat al Europei cu mai multe viteze.

Concluzie: daca as fi olandez as fi bucuros pentru rezultatul alegerilor (mai putin daca as fi olandez social democrat)/ fiind roman nu sunt deloc bucuros pentru ca relatia noastra cu noul Guvern va fi si mai dificila decat pana acum”.

Articole asemănătoare

Partidul Romania Unita, reactie la interzicerea arborarii drapelului romanesc la Sf. Gheorghe: Sa scoatem UDMR in afara legii

Lucy Ionesco

Dragnea catre Blaga: Pedelistii nu stiu decat sa taie pensiile si salariile. PNL are aceeasi politica a Guvernului Boc

Lucy Ionesco

Adrian Nastase: Victor Ponta nu mai seamana cu Nicolae Titulescu

Lucy Ionesco