PSD a confirmat participarea la consultarile de la Cotroceni
Politica

Victor Ponta efectueaza o vizita la Strasbourg si in tarile arabe. Vezi programul turneului efectuat de premier in Orientul Mijlociu

Premierul Victor Ponta efectueaza, incepand de marti, o vizita la Strasbourg și în mai multe țări arabe. Timp de o saptamana, atributiile premierului vor fi preluate cel mai probabil de vicepremierul Gabriel Oprea. Totusi, Victor Ponta se va intoarce in Romania pentru a participa la şedinţa de guvern de miercuri, după care va pleca din nou, până pe 5 mai, într-un turneu în Orientul Mijlociu, mai exact în Arabia Saudită, Qatar, Kuweit şi Emiratele Arabe Unite. Victor Ponta va fi insotit de o delegaţie de senatori condusă de socrul sau, Ilie Sârbu.

Victor Ponta va fi marti la Strasbourg, unde se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Premierul se va întâlni la Strasbourg şi cu prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, responsabil cu reglementarea, relaţiile interinstituţionale, statul de drept şi Carta Drepturilor Fundamentale, cu vicepreşedintele CE pentru locuri de muncă, creştere, investiţii şi competitivitate, Jyrki Katainen, cu comisarul pentru justiţie, consumatori şi egalitatea de gen, Vĕra Jourová, şi cu comisarul pentru concurenţă, Margrethe Vestager.

Biroul Permanent al Senatului a aprobat, luni, solicitarea premierului Victor Ponta de a desemna cinci senatori „cu atribuţii în politica externă” pentru a-l însoţi în vizita oficială în Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite (EAU), Qatar şi Kuweit. Cei cinci senatori care vor alcătui delegaţia Senatului pentru această vizită sunt Ilie Sârbu, liderul Grupului parlamentar al PSD, Titus Corlăţean, membru al Comisiei pentru politică externă, Ion Popa, liderul grupului parlamentar al PNL, Dumitru Pelican, liderul grupului parlamentar liberal-conservator, şi Pataki Csaba, secretarul grupului parlamentar al UDMR.

Deplasarea se va face cu o cursă specială pusă la dispoziţie de către Guvernul României, iar Senatul va asigura banii de cazare şi diurna pentru cei cinci senatori.

„Participarea delegatiei Senatului Romaniei la aceasta actiune permite asigurarea complementaritatii agendei guvernamentale cu cea la nivel parlamentar in raport cu prioritatile si obiectivele de politica externa ale Romaniei si a unei convergente a actiunilor intrerprinse la nivelul celor doua institutii in planul politicii externe”, se arata in memorandumul aprobat.

Potrivit unei informatii ulterioare prezentate de Agerpres, Victor Ponta va fi insotit in aceasta vizita si de cinci deputati reprezentand toate grupurile partidelor parlamentare.

Constantin Nita (PSD), Mugurel Cozmanciuc (PNL), Molnar Zsolt (UDMR), Ovidiu Silaghi (PC-PLR) si Adrian Merka (minoritati) il vor insoti pe premier in perioada 29 aprilie – 5 mai in turneul oficial.

Din delegatie vor mai face parte sapte ministri, alaturi de seful Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.

Stiri pe aceeasi tema

Deputatii au adoptat legea care prevede arestul la domiciliu pentru condamnatii pentru fapte fara violenta, care nu sunt recidivisti si au o pedeapsa de maximum 5 ani

Ioana Badulescu

Raluca Turcan il invita pe Dacian Ciolos in PNL

Cristiana Petrariu Bota

Ludovic Orban: Audierea fostului angajat al SRI, Daniel Dragomir, era necesara pentru a vedea daca va dezvalui nume pe care nu le-a spus public

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult