Procurorul Jean Uncheselu, care il ancheteaza pe Victor Ponta, a fost profesor de sport
Politica

Victor Ponta: Ma bucur pentru decizia ICCJ. PNL iubeste justitia doar cand ii convine

Victor Ponta a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, ca reactie la decizia judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) privind plangerea depusa de PNL Cluj impotriva solutiei de neincepere a urmaririi penale dispuse de Parchetul ICCJ în cazul premierului, reclamat pentru abuz in serviciu intrucat nu ar fi respectat termenul privind organizarea alegerilor partiale la Cluj.

In consecinta, Victor Ponta a salutat decizia judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin care aceştia au respins definitiv cererea PNL de urmărire penală a premierului, Ponta precizând că politicienii trebuie să-şi rezolve problemele politice fără a se folosi de justiţie.

„Mă bucur pentru decizia judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – pur şi simplu au arătat încă o dată că politicienii trebuie să-şi rezolve problemele politice fără a se folosi de justiţie”, a scris Victor Ponta, joi, pe pagina sa de Facebook.

Victor Ponta a mai scris că ar putea să depună la rându-i o plângere penală pentru denunţ calomnios, dar nu va face acest lucru pentru că are „lucruri mai importante de făcut” decât să îl sanctioneze pe un „oarecare lider PNL Cluj”.

În acelaşi context, Ponta a continuat, adăugând că „rămân” două lecţii pentru liberali, acuzându-i, totodată, de „ipocrizie şi duplicitate”.

Instanţa supremă a respins, joi, plângerea depusă de PNL Cluj împotriva soluţiei de neâncepere a urmăririi penale dispuse de Parchetul ICCJ în cazul premierului Victor Ponta, reclamat pentru abuz în serviciu întrucât nu ar fi respectat termenul organizarea alegerilor parţiale la Cluj.

Mă bucur pentru decizia judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție – pur și simplu au arătat încă o dată că politicienii trebuie să-și rezolve problemele politice fără a se folosi de justiție!

Sigur că aș putea să depun la rândul meu acum o plângere penală pentru denunț calomnios, dar am lucruri mai importante de făcut decât să îl sancționez pe un oarecare lider PNL Cluj (nu îl stiu personal, dar toți cunoscuții mei din Cluj îmi spun că este un clovn față de care Vanghelie e un intelectual rasat smile emoticon ).

Rămân însă doua lecții pentru PNL (dacă vor să învețe):
1. Nu mai încerca să folosești justiția ca să-ți suplinești propria impotență politică. Mai devreme sau mai târziu asta este o tactică pierzătoare.
2. Atacurile suburbane la adresa procurorilor care au dat soluția (confirmată azi de judecători) demonstrează încă o dată că PNL „iubește” justiția doar când îi convine. Nu cred că cineva mai are dubii față de ipocrizia și duplicitatea lor!

Articole asemănătoare

PSD a facut scut in jurul lui Victor Ponta. Urmeaza o lovitura de stat care ar schimba Guvernul?

Lucy Ionesco

ROMANIA ISI ALEGE VIITORII EUROPARLAMENTARI! Prezenta record la vot la alegerile europarlamentare. UPDATE

Lucy Ionesco

Codul de Procedura Penala a fost adoptat, dupa o dezbatere si un vot fulger in Parlament. Proiectul merge la Iohannis spre promulgare

Ioana Badulescu