Iohannis, intalnire cu Ponta la Palatul Cotroceni
Politica

Victor Ponta, mesaj din Miami pentru Iohannis: Rusine!

Premierul Victor Ponta a trimis, vineri, un mesaj dur din vacanta pe care o petrece cu familia in Statele Unite, pentru presedintele Klaus Iohannis. Aflat in vacanta la Miami, Victor Ponta a prezentat, pe pagina sa de Facebook, datele privind incasarile din luna iulie la buget, facute de ANAF, lansand totodata un nou atac la adresa presedintelui Klaus Iohannis pe tema Codului Fiscal.

Premierul Victor Ponta acuza „politica ieftina” a celor care „blocheaza din considerente strict politice Codul Fiscal si celelalte politici de dezvoltare economica si sociala a Romaniei”.

„Datele privind incasarile in iulie la buget facute de ANAF:

1. Previzionat in Legea Bugetului ( conform discutiilor cu CE si FMI ) – 19,1 miliarde RON

2. Calculat impact negativ al reducerii neprevazute a TVA la alimente la 9% – 500 milioane RON ( deci au fost previzionate de catre „apostolii austeritatii” venituri de 18,6 milioane RON)

3. Realizat de catre ANAF 19,6 MILIARDE RON!!!! ( 1 miliard RON peste calcule intr-o singura luna!!!!)

Felicitari firmelor care muncesc si platesc taxe cinstit / felicitari ANAF pentru combaterea evaziunii fiscale / rusine celor care in ciuda acestor date evidente fac politica ieftina si blocheaza din considerente strict politice Codul Fiscal si celelalte politici de dezvoltare economica si sociala a Romaniei”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Codul Fiscal va ramane in forma aprobata de Parlament, pentru ca o aplicare graduala a masurilor prevazute nu va avea efectul scontat in economie, a declarat vineri ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, in cadrul unei conferinte de presa.

Presedintele Klaus Iohannis explica, miercuri, ca a solicitat Parlamentului reexaminarea Codului fiscal „cu motivatia prudentei si responsabilitatii in plan fiscal-bugetar”.

„Recent, am solicitat Parlamentului reexaminarea Codului fiscal. Am facut acest lucru cu motivatia prudentei si responsabilitatii in plan fiscal-bugetar. Romania are nevoie de relaxare fiscala, insa conteaza foarte mult maniera in care se realizeaza aceasta. Pentru consolidarea performantelor recente, politicile fiscal-bugetare trebuie sa fie sustenabile. Dezvoltarea reala, calitativa, se obtine prin politici economice bine gandite, care depasesc interesele politice si rezolva problemele profunde ale economiei noastre”, declara Iohannis.

Stiri pe aceeasi tema

Presedintele Iohannis a semnat decretul de numire a Anei Birchall ca ministru interimar la Justitie

Cristiana Petrariu Bota

Cezar Preda, despre criza imigrantilor: Romania va fi solidara cu deciziile UE

Cristiana Petrariu Bota

Directorul SRI: Romania nu este ferita de eventuale atacuri teroriste

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult