7.9 C
România
26 septembrie 2021
Ponta
Politica

Victor Ponta: Tot ce stie Dacian Ciolos este ca vrea sa castige alegerile fara sa candideze

Fostul premier Victor Ponta sustine luni, intr-o postare pe pagina sa de socializare, ca tot ce stie Dacian Ciolos este ca vrea sa castige alegerile fara sa candideze. Totodata, Ponta ofera si o serie de raspunsuri pe care le-ar putea da premierul Ciolos la cele 10 intrebari ale liderului PSD Liviu Dragnea.

„Nu pot”, „nu ne-am asumat”, „nu avem nevoie”, „nu acesta a fost obiectivul” sunt raspunsurile pe care le-ar da Dacian Ciolos, in viziunea lui Ponta. „Pe bune – sunt de la Ciolos toate !!!”, completeaza acesta. Redam mai jos postarea lui Victor Ponta.

„Eu stiu deja raspunsurile lui Dacian Ciolos la cele 10 intrebari (legitime si logice) ale lui Liviu Dragnea:
1. Nu pot
2. N-as spune
3. Nu ne masuram
4. Nu acesta a fost obiectivul
5. Nu ne-am asumat
6. Nu am reusit
7. Nu am putut
8. Nu avea sens
9. Nu avem nevoie
10. Nu stiu
11/12/13/14…….
Pe bune – sunt de la Ciolos toate !!!

Tot ce stie Domnul Dacian Ciolos este ca vrea sa castige alegerile fara sa candideze!!!
(iar am uitat sa folosesc ghilimele – sigur sare pe mine Pionierul Mircea Dumitru – cel despre care a spus tot Ciolos in Octombrie ca in maxim o saptamana va spune sigur daca a fost sau nu informator al Securitatii)”, a scris Victor Ponta.

Poti citi si: Basescu, catre Ciolos: Pe tine te-a invitat presedintele la Ziua Nationala?

Cum se fac de ras partidele in campania electorala. Campionul detasat al gafelor, PNL

Va prezentam mai jos cele 10 intrebari adresate de liderul PSD Liviu Dragnea premierului tehnocrat Dacian Ciolos.

„Adresez, 10 întrebări pe acest subiect Guvernului ZERO, întrebări ridicate şi de colegul meu Ionuţ Vulpescu. Niciun răspuns însă!

Atât timp cât mai este în funcţie, acest guvern are datoria de a informa publicul şi a oferi răspunsuri complete, nu atacuri politice specifice unei campanii negative:

1. Primul, și cel mai important lucru: care a fost mandatul Comisiei de negociere, condusă de ministrul Culturii?

2. Cine sunt experții care au stabilit valoarea sculpturii la 11 milioane de euro, după ce expertizele anterioare au indicat o valoare de cel mult cinci milioane de euro? Pe ce s-a bazat această expertiză?

3. Cine a făcut parte din comisia de negociere care a acceptat acest preț de 11 milioane de euro?

4. Cine l-a autorizat pe ministrul Culturii să accepte prețul de 11 milioane de euro? Aprobarea a fost dată într-o ședință de guvern?

5. De ce s-a retras din procesul de negocieri operatorul economic, respectiv casa de licitații, permițând negocierea direct între proprietari și ministru, lucru interzis de lege?

6. Care este temeiul legal pentru prelungirea termenului de plată până la data de 20 decembrie 2016? Care sunt prevederile ce modifică art. 4 alin. (4) din OUG nr. 10/2016, potrivit căruia în situația în care, din orice motiv, până la data de 31 octombrie 2016, statul român nu dobândește dreptul de proprietate liber de orice sarcini asupra sculpturii „Cumințenia Pământului”, sumele colectate prin subscripție publică se restituie donatorilor?

7. Care este conținutul procesului-verbal încheiat cu proprietarii sculpturii, proces-verbal a cărui existență a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Guvernului?

8. În cazul în care există un mecanism legal prin care banii strânși acum prin subscripție publică se vor înapoia donatorilor, care vor fi costurile și cum vor fi finanțate? În cazul în care nu vor fi înapoiați, care este statutul lor legal, cum vor fi administrați, de către cine, cu ce costuri?

9. Cine l-a autorizat pe ministrul Vlad Alexandrescu să declare că, în cazul în care nu se vor strânge cele șase milioane de euro prin subscripție publică, statul va renunța la dreptul de preempțiune? În baza cărei prevederi legale ați făcut și dumneavoastră o declarație asemănătoare?

10. De ce evitați să le răspundeți românilor care, cu bună credință, au răspuns apelului dumneavoastră și au donat bani, iar acum se fac glume pe seama lor și sunt numiți „Păgubiții Brâncuși”? Credeți că, după acest fiasco, va mai avea cineva încredere să participe la o asemenea subscripție publică?”, a scris Liviu Dragnea.

Stiri pe aceeasi tema

Basescu: Sa ne pregatim sa spunem adio cotei unice de impozitare. Tavalucul a pornit cu salariile mari, urmeaza firmele

Delia Ion

Cererea de demisie a presedintelui Basescu, trimisa de Parlament la Consiliul European

Klaus Iohannis si Jean-Claude Juncker au vorbit, la Palatul Cotroceni, despre amnistie si gratiere. Seful CE: Ar fi un pas inapoi daca ar intra in vigoare

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult