Victor Ponta: Vom merge pe autostrada din Ungaria pana dincolo de Sibiu, de anul viitor

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iulie 11, 2015 18:51

Victor Ponta: Vom merge pe autostrada din Ungaria pana dincolo de Sibiu, de anul viitor

Premierul Victor Ponta, a declarat, sambata, ca romanii vor merge in 2016 pe autostrada „din Ungaria pana dincolo de Sibiu”, precizand ca „bucata cea mai grea si mai importanta, Sibiu – Bucuresti, a fost aprobata si este pe primul loc in proiectele de infrastructura rutiera”. Declaratia lui Victor Ponta a fost facuta, sambata, la inaugurarea Punctului de Trecere a Frontierei Nadlac II – Csanadpalota si a lotului II al Autostrazii Nadlac-Arad.

Potrivit lui Victor Ponta, pana la sfarsitul anului 2015 se vor da in folosinta doua loturi de autostrada, respectiv inainte si dupa Lugoj, iar de anul viitor se va putea circula de la Sibiu pana in Ungaria pe autostrada.

„Vreau sa va confirm ca anul acesta se dau in folosinta loturile pana la Lugoj si lotul unu, dupa Lugoj, iar anul viitor, din Ungaria pana dincolo de Sibiu vom merge pe autostrada.

Bucata cea mai grea si mai importanta, si anume Sibiu – Bucuresti, a fost aprobata ieri. Este pe primul loc in proiectele de infrastructura rutiera, finantate de Comisia Europeana. S-au finalizat si contestatiile si practic s-a inceput lucrul la studiul de fezabilitate”, a declarat Victor Ponta.

„In aceste conditii, cred ca sunt 24 de ore extrem de importante, pentru faptul ca ieri, poate au fost alte subiecte politice, dar cel mai important subiect pentru Romania este faptul ca de ieri avem la dispozitie, semnat, aprobat, 12 miliarde de euro pentru infrastructura din Romania, iar de azi, prima data, in istoria noastra, suntem si noi conectati prin autostrada de Uniunea Europeana. In aceste conditii, vreau sa ramanem acest Guvern, nu doar cu faptul ca am dat pensii, salarii, ca am scazut TVA, ci ca, in sfarsit, dupa 25 de ani se fac lucruri concrete pentru infrastructura din Romania. Daca reusim si acest lucru o sa ramanem asa cum trebuie in istoria guvernelor”, a adaugat Ponta.

Premierul a reluat mesajul si pe Facebook. „Le multumesc celor care au reusit sa faca proiectul si sa nu pierdem banii. Anul acesta se dau in folosinta loturile pana la Lugoj, iar anul viitor din Ungaria pana dincolo de Sibiu se va merge pe autostrada!”, a scris Ponta pe Facebook.

Intrebat de jurnalisti pe alte teme, premierul a refuzat sa raspunda la orice alta intrebare. „O sa va dezamagesc foarte tare, dar avand in vedere ca ieri nu s-a vorbit deloc in presa despre 12 miliarde de euro primiti de Romania, s-a vorbit despre altceva, pentru ca eu am vorbit de altceva, azi nu mai fac greseala aceasta si vorbesc doar despre infrastructura, ca sa fiti obligati voi sa vorbiti despre ce e important, sa vorbiti despre autostrazile din tara asta, dupa care, de luni, ne intoarcem la problemele politice”, a spus Ponta.

Sambata a avut loc inaugurarea Punctului de Trecere Frontiera (PTF) rutier Nadlac II – Csanádpalota si a deschiderii traficului pe interconectarea dintre autostrazile A1 (Romania, tronsonul Arad-Nadlac) si M43 (Ungaria, tronsonul Szeged-Makó-Csanádpalota).

In timpul discursurilor tinute de oficiali, Victor Ponta, venit in carje la eveniment, a stat langa podiumul amenajat, pe un scaun.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.