Life

Victor Spirache, cunoscut realizator la Radio Romania Actualitati, a murit la varsta de 56 de ani

Victor Spirache, unul dintre cei mai cunoscuti si indragiti realizatori de la Radio Romania Actualitati, a murit, joi, la varsta de 56 de ani. Anuntul a fost facut de postul public de radio pe pagina electronica.

Dupa ce a fost redactor acreditat al postului public de radio la Senatul Romaniei, la inceputul anilor ’90, Victor Spirache s-a consacrat realizarii de emisiuni la Radio Romania.

Victor Spirache a fost decorat, in anul 2003, cu ordinul „Meritul cultural” clasa intai, de catre presedintele Romaniei de la acea vreme, Ion Iliescu.

Victor Spirache a realizat, de-a lungul carierei sale emisiuni precum „Matinal”, „Post Meridian”, sau, mai recent, „Asculta noaptea” si „Suta la suta country”.

Cine a fost Victor Spirache

Realizatorul de emisiuni de radio Victor Spirache a încetat din viață pe 26 noiembrie 2015, la vârsta de 56 de ani.

Născut la București, pe 16 iulie 1959, Victor Spirache a absolvit Liceul de matematică fizică Spiru Haret din Tulcea și apoi Institutul Politehnic Traian Vuia din Timișoara.

S-a angajat la Radioteleviziunea Română în august 1990 și din mai anul următor se transferă la sediul central din București al Radiodifuziunii Române.

Cu o scurtă întrerupere de câteva luni în anul 2000, când a realizat Matinalul Europei FM, post abia înființat, Victor Spirache a lucrat neîntrerupt la Radio România, unde a lansat și consacrat emisiuni precum „Matinal”, „Post Meridian”, sau, mai recent, „Ascultă noaptea” şi „Sută la sută country”.

Victor Spirache a fost căsătorit și are un copil.

Consecințele unui accident rutier nefericit din anul 2000 se agravează începând cu 2008, dar Victor Spirache continuă să își realizeze emisiunile cu aceeași pasiune și pricepere, chiar dacă fizic nu s-a mai putut deplasa în redacție.

După 2009, a fost unul dintre cei mai entuziaști redactori online, paginile web ale emisiunilor sale fiind printre cele mai actualizate și mai bine îngrijite pe nou-înființatul site românia-actualități.ro.

În ultima sa postare pe siteul Radio România Actualități, Victor Spirache a scris despre o ediție a emisiunii sale consacrată celor ce și-au pierdut viața în urma incendiului de la Clubul Colectiv.

„În memoria tinerilor care au pierit în acel înfiorător incendiu, vinovați că au vrut să se bucure de muzică. Dumnezeu să-i ierte!”, au fost ultimele rânduri ale lui Victor Spirache scrise pe siteul RRA.

„Vă propun o altfel de ediție Ascultă noaptea. O ediție oarecum diferită de cele de până acum. Cu o muzică specială pentru o stare de spirit specială. O stare de spirit pe care cred că mulți o trăim de la tragedia petrecută vineri seara în București. Și tocmai de-aceea sper că poate vă veți regăsi și dvs, măcar în câteva din piesele pe care le-am ales pentru noaptea asta în memoria tinerilor care au pierit în acel înfiorător incendiu, vinovați că au vrut să se bucure de muzică. Dumnezeu să-i ierte!”, spunea recent Victor Spirache.

Mai jos puteti asculta o secventa audio cu Victor Spirache. Ultimele randuri scrise de Victor Spirache pe site-ul Radio Romania pot fi citite aici.

 

Stiri pe aceeasi tema

ATENTIE, nu se pune sare in mujdeiul de usturoi! Ce boli poate vindeca usturoiul

Cristiana Petrariu Bota

Revista Time a desemnat personalitatea anului 2018

Ioana Badulescu

MPFM 2 DECEMBRIE 2013: Este Corina o victima a violentei lui Traian

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult