-0.9 C
România
17 ianuarie 2022
VICTORIA LEUCA, ROMANII AU TALENT DIN 3 MARTIE 2017. Fetita din Portugalia a uimit juriul
Viata bate filmul

VICTORIA LEUCA, ROMANII AU TALENT DIN 3 MARTIE 2017. Fetita din Portugalia a uimit juriul

VICTORIA LEUCA, ROMANII AU TALENT DIN 3 MARTIE 2017. Victoria Leuca are 14 ani si a visat de mult timp sa urce pe scena show-ului Romanii au Talent. Fetita este din Rep. Moldova, dar s-a nascut in Portugalia si pe scena Romanii au Talent a interpretat o melodie traditionala portugheza.

VICTORIA LEUCA, ROMANII AU TALENT DIN 3 MARTIE 2017. Victoria Leuca a pasit timid pe scena, iarr ceea ce a urmat a fost de exceptie! Are 14 ani si o voce cum rar ai ocazia sa asculti !

Smiley a exclamat la final: „Mama, m-a terminat!”.Victoria Leuca a trecut un etapa urmatoare, profesori merito, profesori de 10, cei mai buni profesori din romania, gala meritoatoare cu 4 de DA.

Victoria Leucă are 10 ani și locuiește cu familia sa la Lisabona. Părinții ei sunt din Republica Moldova, dar ea s-a născut în Portugalia, potrivit Radio Chisinau. Pe Victoria o cunoaște toată țara și asta datorită pasiunei ei pentru fado, un gen muzical tradițional portughez. Ea a învățat să cânte de la bunica sa, de la care, bineînțeles, a învățat să cânte românește. De altfel și vorbește foarte bine româna. Merge la o școală portugheză, unde mama ei, Tamara este profesoară.

Image may contain: 1 person, standing and concert

Victoria Leuca i-a cucerit pe portughezi cu vocea ei foarte amplă, care la fel de ușor atinge notele grave, cât și cele înalte. Și mai uimitoarea este pasiunea cu care Victoria la cei 10 ani ai săi interpretează aceste cântece de dor. De altfel, ca intensitatea emoțională, fado, ceea ce în traducere înseamnă „soartă”/”destin”, se apropie foarte mult de doina românească. Și probabil, nu întâmplător, în portugheză regăsim și echivalentul cuvântului „dor” pe care noi îl credem intraductibil și căruia portughezii îi spun „seudade” și care este asociat cu muzica fado, despre care se mai spune că este muzica femeilor ce tânjeau după bărbații lor plecați pe mare.

Generațiile mai în vârstă cunosc genul prin intermediul Amaliei Rodriguez, una din cele mai notorii reprezentante a muzicii tradiționale portugheze, iar cei mai tineri, probabil, au auzit de excentrica Mariza.

Victoria Leucă are toate șansele să fie prima moldoveancă în această listă a marelor interprete de fado. Ea a participat deja la mai multe concursuri de interpretare. A ajuns și în finala unui concurs televizat de interpretare fado alături de alte două concurente de cca 20 de ani.

Cântă doar life, alături de ansambluri de chitariști. La un eveniment dedicat Amaliei Rodriguez a cântat acompaniată chiar de chitariștii care au lucrat cu marea interpretă, concluzioneaza Radio Chisinau.

 

Stiri pe aceeasi tema

MPFM3 Andrei si Cristina Rotaru. Cristina, criticata pentru ultima schimbare de look

Delia Ion

SPEEDCUBING, CASTIGATORI ROMANII AU TALENT 2015. Ei sunt cei mai talentati romani

Cristiana Petrariu Bota

PATRIA MEA ESTI TU EPISODUL 25 REZUMAT, 2 NOIEMBRIE 2017

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult