Vigorous Warrior 19, organizat de Centrul de Excelenta pentru Medicina Militara al NATO si MApN, a luat sfarsit

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 15, 2019 11:43

Vigorous Warrior 19, organizat de Centrul de Excelenta pentru Medicina Militara al NATO si MApN, a luat sfarsit

VIGOROUS WARRIOR 19. Exercitiul Vigorous Warrior 19 a luat sfarsit, dar nu inainte insa de a ne demonstra faptul ca in cazuri grave, in cazuri de activare a planului rosu de interventie, cooperarea civil-militara este esentiala, dat fiind scopul comun si unitar de a salva populatia.

Vigorous Warrior 19 este un exercitiu cu caracter multinational, organizat la nivel strategic, operational si tactic prin simularea actiunilor cu 39 de natiuni si parteneri NATO participante, care include diverse componente aeriene, terestre si navale si, in plus, esaloane multiple din structura de comanda a unitatilor desfasurate. Acest exercitiu se desfasoara cu o ritmicitate de doi ani, incepand cu anul 2011.

VIGOROUS WARRIOR 2019 este organizat de Centrul de Excelenta pentru Medicina Militara al NATO in cooperare cu Ministerul Apararii Nationale, precum si Ministerul Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situatii de Urgenta si structurile din coordonarea acestuia.

Tema predilecta a acestui exercitiu este strans legata de testarea capacitatilor de interventie in situatii de urgenta, unde fortele militare si civile, nationale si multinationale, fuzioneaza si coloboreza pentru a imbunatati forta de reactie in diverse situatii.

VIGOROUS WARRIOR 2019 are ca obiectiv principal dezvoltarea cooperarii civil-militare in gestionarea situatiilor de urgenta in cazul conflictelor armate.

Acest exercitiu s-a putut realiza cu sprijinul acordat de fortele militare, dar si implicarea masiva a DSU, a Directiei Generale Management Urgente Medicale (DGMUM), a Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), a Inspectoratului General de Aviatie (IGAv), un loc aparte il constituie si fortele, structurile implicante din Ministerul Afacerilor Interne, Directia Generala Management Operational (DGMO), Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane (IGJR), Inspectoratul General al Politiei de Frontiera (IGPF), dar si echipele de voluntari, unde, cu mult tact, profesionalism, implicare, au contribuit si contribuie in continuare la formarea acelei legaturi strase intre partile civile si militare, in cazul unor reale situatii de urgenta, dezastre etc.

VIGOROUS WARRIOR 2019, exercitiul bazat pe dezvoltarea cooperarii civil-militare, este organizat de Centrul de Excelenta pentru Medicina Militara al NATO in cooperare cu Ministerul Apararii Nationale, precum si Ministerul Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situatii de Urgenta si structurile din coordonarea acestuia.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.