VIGOROUS WARRIOR 2019 - Cel mai mare exercitiu NATO cu focus medical, organizat in cooperare cu MApN
ComunicateSocial

VIGOROUS WARRIOR 2019 – Cel mai mare exercitiu NATO cu focus medical, organizat in cooperare cu MApN

Luna aprilie a anului 2019 aduce in prim plan, in Romania, desfasurarea celui mai mare exercitiu NATO cu focus medical, “VIGOROUS WARRIOR 2019”. Acesta este un exercitiu cu caracter multinational, intrunit, organizat la nivel strategic, operational si tactic,deoarece cuprinde simularea actiunilor cu 39 de natiuni si parteneri NATO participante, include diverse componente aeriene, terestre si navale si, in plus, esaloane multiple din structura de comanda a unitatilor desfasurate. Acest exercitiu se desfasoara cu o ritmicitate de doi ani, incepand cu anul 2011.

VIGOROUS WARRIOR 2019 este organizat de Centrul de Excelenta pentru Medicina Militara al NATO in cooperare cu Ministerul Apararii Nationale, precum si Ministerul Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situatii de Urgenta si structurile din coordonarea acestuia.

Tema predilecta a acestui exercitiu este strans legata de testarea capacitatilor de interventie in situatii de urgenta, unde fortele militare si civile, nationale si multinationale, fuzioneaza si coloboreza pentru a imbunatati forta de reactie in diverse situatii.

VIGOROUS WARRIOR 2019 are ca obiectiv principal dezvoltarea cooperarii civil-militare in gestionarea situatiilor de urgenta in cazul confilctelor armate.

Asa cum am afirmat anterior, VIGOROUS WARRIOR 2019 este un exercitiu NATO cu focus medical, cu forte implicante nationale dar si internationale. Printre participantii de la nivel international se numara echipa de cautare-salvare urbana de nivel greu HUSAR (Heavy Urban Search and Rescue), echipa medicala din cadrul HUNOR (Hungarian National Organization for Rescue Services) dar si formatiuni medicale operationale militare din statele membre NATO si partenere precum Olanda, Canada, Cehia, Germania, Estonia, Franta, Marea Britanie, Ungaria, Italia, Lituania, Danemarca, Norvegia, Slovacia, Suedia, SUA, Bulgaria, Croatia, Polonia, Belgia, Macedonia, Slovenia, Bosnia-Hertegovina, Spania.

Pe baza unui scenariu fictiv, in acest exercitiu, cooperarea civil-militara se va reliefa in cele trei locatii de desfasurare a VIGOROUS WARRIOR 2019 si anume : Centrul National de Instruire Intrunita “Getica” Cincu, Municipiul Bucuresti si Municipiul Constanta. In vederea atingerilor obiectivelor, au fost create evenimente si incidente, in fiecare locatie, ce vor fi prezentate pe toata durata acestui exercitiu.

DSU dar si structurile aflate in coordonarea acestuia sunt si vor fi implicate pe toata durata exercitiului VIGOROUS WARRIOR 2019, in perioada 1-12 aprilie.

Related posts

Conditii si documente pentru organizarea de concerte, spectacole si intruniri

Lucy Ionesco

Perchezitii la CANCAN TV. Politicieni si patroni de presa ar fi vizati in dosar

Lucy Ionesco

Reclamele agresive ale medicamentelor la posturile tv si la radio vor deveni istorie

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult