Summitul NATO, surprins perfect intr-o fotografie de grup. Trump, dupa declaratia lui Macron: A sunat minunat. N-am inteles nimic, dar a sunat grozav
Breaking News Externe

Viitorul summit al NATO se va desfasura la Londra, pe 3 si 4 decembrie 2019

Viitorul summit al NATO va avea loc la Londra pe 3 si 4 decembrie, a anuntat Jens Stoltenberg, secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, intr-un comunicat, relateaza AFP. 

„Viitorul summit al liderilor din Alianta va avea loc pe 3 si 4 decembrie la Londra (…) Sper ca acest summit va fi unul fructuos”, a declarat Jens Stoltenberg.

Summiturile NATO din 2017 si 2018 au avut loc la Bruxelles, iar cel din 2016 in Polonia. Precedentul summit al Aliantei s-a desfasurat in 2014 tot in Marea Britanie, iar in 2012 a fost organizat in Chicago.

Si Romania a fost gazda unui summit NATO, in anul 2008.

In urma cu 70 de ani, 12 state din Europa si America de Nord infiintau NATO. Este una din cele mai de succes aliante militare din istorie. 

Obiectivul oficial al NATO, dupa un summit din 2014, este ca fiecare tara membra sa aloce Apararii pana in 2024 in jur de 2% din PIB. SUA au alocat in 2018 3,39% din PIB pentru armata. Doar putine state europene au atins in 2018 nivelul de doua procente. Germania s-a aflat doar la 1,23%. Nici in noul buget german nu se apropie macar de 2% cheltuielile destinate Apararii. Merkel a promis 1,5% pana in 2024, dar Trump cere „minim” 2%.

Stiri pe aceeasi tema

BOMBA ANULUI? Elena Udrea ar putea fi insarcinata! Incredibil ar fi sa aflam cu cine!

Cristiana Petrariu Bota

Marea Britanie se inchide, englezii s-au distrat in stilul caracteristic in ultimul weekend „liber”. Mesajul Ambasadei Romaniei in Marea Britanie

Cristiana Petrariu Bota

Fatada catedralei Notre Dame din Paris a fost salvata. Ar putea, oare, aceasta nenorocire, sa-i resudeze pe francezi ca natiune?

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult