14.2 C
România
19 octombrie 2021
Viitorul suna fara petrol! Wendelstein 7-X, cel mai mare reactor de fuziune din lume, va produce un nou tip de energie
IT/Stiinta

Viitorul suna fara petrol! Wendelstein 7-X, cel mai mare reactor de fuziune din lume, va produce un nou tip de energie

In curand am putea asista la sfarsitul exploatarii petrolului. Wendelstein 7-X, cel mai mare reactor de fuziune din lume, va produce un nou tip de energie, care ar putea inlocui cu succes petrolul. Un video fascinant ne arata interiorul celui mai mare reactor de fuziune nucleara din lume si ne pregateste pentru un viitor cu alt tip de energie.

Imaginile au fost difuzate de cercetatori de la Max-Planck Institute si Wigner Research Centre. In el vedem o compilatie de scene cu teste ale dispozitivului, in care oamenii de stiinta incearca sa obtina energie nelimitata prin simularea conditiilor din interiorul soarelui. In reactor putem vedea flash-uri puternice ale plasmei incalzite.

Wendelstein 7-X se afla in Greifswld, Germania. Cercetatorii implicati in proiect spun ca acesta ar fi cel mai mare reactor de fuziune din lume.

A fost pornit pentru prima oara acum doi ani, iar in decembrie 2016 totul merge asa cum se asteptau oamenii de stiinta. A urmat apoi o pauza de 15 luni, iar experimentele au fost reluate in septembrie, anul acesta.

[ot-video type=”youtube” url=”https://youtu.be/k2T5x0uIOfY”]

Stiri pe aceeasi tema

Agentia Spatiala Britanica dezvolta avionul spatial! Durata unui zbor Londra-Sydney, care astazi este de 22 de ore, s-ar putea reduce la doar 4 ore

Ioana Badulescu

Vodafone Romania ofera iPhone 11, iPhone 11 Pro si iPhone 11 Pro Max, precomenzile incep din 20 septembrie

Cristiana Petrariu Bota

Gaura uriasa descoperita de astronomi cu ajutorul telescopului Spitzer Space NASA

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult