Viitorul suna fara petrol! Wendelstein 7-X, cel mai mare reactor de fuziune din lume, va produce un nou tip de energie
IT/Stiinta

Viitorul suna fara petrol! Wendelstein 7-X, cel mai mare reactor de fuziune din lume, va produce un nou tip de energie

In curand am putea asista la sfarsitul exploatarii petrolului. Wendelstein 7-X, cel mai mare reactor de fuziune din lume, va produce un nou tip de energie, care ar putea inlocui cu succes petrolul. Un video fascinant ne arata interiorul celui mai mare reactor de fuziune nucleara din lume si ne pregateste pentru un viitor cu alt tip de energie.

Imaginile au fost difuzate de cercetatori de la Max-Planck Institute si Wigner Research Centre. In el vedem o compilatie de scene cu teste ale dispozitivului, in care oamenii de stiinta incearca sa obtina energie nelimitata prin simularea conditiilor din interiorul soarelui. In reactor putem vedea flash-uri puternice ale plasmei incalzite.

Wendelstein 7-X se afla in Greifswld, Germania. Cercetatorii implicati in proiect spun ca acesta ar fi cel mai mare reactor de fuziune din lume.

A fost pornit pentru prima oara acum doi ani, iar in decembrie 2016 totul merge asa cum se asteptau oamenii de stiinta. A urmat apoi o pauza de 15 luni, iar experimentele au fost reluate in septembrie, anul acesta.

[ot-video type=”youtube” url=”https://youtu.be/k2T5x0uIOfY”]

Stiri pe aceeasi tema

Cel mai mare planetariu din Romania s-a inaugurat in Salina Slanic Prahova

Cristiana Petrariu Bota

Facebook, decizie care afecteaza traficul site-urilor de stiri. Expert digital media: Dependenta stricta de Facebook nu e un business sanatos

Ioana Badulescu

Un material din care se pot realiza oase artificiale, dezvoltat de cercetatorii de la Universitatea din Craiova

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult