Viktor Orban
Externe

Viktor Orban: Eliminarea Ungariei din Schengen ar fi nedreapta. Suntem singurul membru care protejeaza cu adevarat Shengen

Premierul Viktor Orban a declarat ca nu ar fi drept ca cetatenii ungari sa fie eliminati din spatiul Schengen si privati de libera circulatie in interiorul Uniunii Europene si a subliniat ca tara sa este singura care protejeaza cu adevarat Shengen, informeaza agentiile de presa.

„Orice fel de miscare care ar priva cetatenii ungari de posibilitatea unei libere circulatii ar fi complet inacceptabila din punctul de vedere al Ungariei, din moment ce suntem singurul membru al spatiului Schengen care il protejeaza cu adevarat…” a spus Viktor Orban.

Tarile din Grupul Visegrad (Cehia, Polonia, Ungaria si Slovacia) au convenit, joi, sa colaboreze pentru a-si proteja propriile libertati, si pentru acest motiv au fondat cercul „Prietenii Schengen”.

In ceea ce priveste decizia Ungariei de a da in judecata Comisia Europeana pentru decizia de a distribui refugiatii pe baza cotelor obligatorii, premierul a spus ca miscarea nu este simbolica, dar este substantiala. „Bruxelles-ul nu ne poate spune cu cine sa traim si vrem sa anulam decizia privind cotele, pe care Ungaria le considera contrare legislatiei UE”, a adaugat Orban.

Este important sa se rezolve situatia din Siria, astfel incat orice persoana care provine de acolo sa se poata intoarce. „Trebuie sa incepem sa reconstruim lumea”, a spus el.

Orban a declarat ca acordul pe care l-a incheiat cu Turcia este gresit. „Nu putem cersi securitate”, a spus el. In acelasi timp, nu ar fi intelept ca Ungaria sa se opuna pactului UE-Turcia, a adaugat el.

Vorbind despre o initiativa a cetatenilor europeni de a aplica Articolul 7 al Tratatului Uniunii Europene impotriva Ungariei, Orban a spus ca acest lucru inseamna „razbunare” ca urmare a politicii tarii sale privind fenomenul de „migratie in masa”.

„Sunt lideri, cercuri de afaceri, activisti pentru drepturile omului care sunt suparati pe unguri ca se opun ideologiilor lor si ca demonstreaza ca este cu adevarat posibil sa isi protejeze continentul intr-o maniera democratica si luand in considerare dorinta europenilor”, a spus Orban.

Premierul a sustinut ca apare un decalaj intre cetatenii europeni si dorinta liderilor, ceea ce reprezinta o problema pentru democratie. „Nu poti actiona impotriva poporului”, a spus el. In loc de o era liberala, ar trebui sa existe una democratica in Europa, a adaugat el.

Stiri pe aceeasi tema

Germania a declarat ziua de 17 aprilie zi de doliu national in memoria tragediei aviatice din sudul Frantei

Corina Alexandru

Directorul general al BBC amenintat cu moartea

Corina Alexandru

REP. MOLDOVA: Chiril Gaburici, rapus de sistem. Ce culoare politica va avea noul Guvern de la Chisinau?

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult