Slovacia: Daca nu oprim fluxul de refugiati, vor fi consecinte grave
Externe

Vin refugiatii! Prima cota de refugiati ajunge in Romania la sfarsitul lunii noiembrie

România se pregăteşte să primească prima tranşă de refugiati din cota obligatorie impusa de Europa. Guvernul a demarat procedurile pentru a prelua primii 300 de refugiaţi din cota impusă de Comisia Europeană, imigranţii urmand sa ajunga în taberele din România spre sfârşitul lunii noiembrie, noteaza cei de la Adevarul, care mai subliniaza ca autorităţile române par a fi pregătite de mică ciocnire a civilizaţiilor.

Ministerul Educaţiei a propus, miercuri, acordarea a 500 de burse de studiu pentru refugiaţi, dintre care 100 pentru medicină şi 400 pentru inginerie şi petrol-gaze. Bursele vor acoperi în întregime taxele de studiu, cazare şi trei mese pe zi, plus transport, asistenţă medicală şi o sumă lunară de bani pentru asigurarea strictului necesar. Înainte de începerea studiilor, refugiaţii vor urma cursuri de limba română timp de un an, cum fac toţi studenţii străini. Pe lângă accesul la educaţie, refugiaţii vor primi un card special de sănătate, pentru asistenţă medicală, dar şi acces la servicii bancare.

Comisia Europeană pregăteşte un nou mecanism de relocare a refugiaţilor bazat pe procente obligatorii, nu pe cote, cum a fost până acum. Procentul revenit României ar urma să fie de 3,9% din numărul total de refugiaţi, ceea ce înseamnă că vom primi de patru ori mai mulţi imigranţi decât a stabilit iniţial UE. România ar putea înghiţi încă 20.000.

Stiri pe aceeasi tema

Explozie la Ankara, Turcia. Bilant provizoriu: Cel putin 86 de morti si peste 185 de raniti

Cristiana Petrariu Bota

Summitul UE privind soarta Greciei a fost anulat

Cristiana Petrariu Bota

Papa Francisc: Sufletele oamenilor cu pacate multe nu merg in iad!

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult