VIOREL HREBENCIUC
Social

Viorel Hrebenciuc si Andrei Hrebenciuc au scapat de arestul la domiciliu

Viorel si Andrei Hrebenciuc au scapat de arestul la domiciliu. Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis marti, 30 iunie, sa inlocuiasca masura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar in cazul lui Viorel Hrebenciuc si al fiului acestuia, Andrei Hrebenciuc.

La termenul de marti al procesului, Ioan Adam a depus o cerere prin care solicita sa fie judecat prin procedura simplificata, el recunoscandu-si practic faptele de care este acuzat in acest dosar.

Astfel, judecătorii de la ICCJ au schimbat definitiv arestul la domiciliu cu controlul judiciar pentru Viorel şi Andrei Hrebenciuc, Paltin Sturdza, Dan Bengescu şi Lorand Andras Ordog, în dosarul retrocedării ilegale a 43.227 ha de păduri

Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins contestaţia ​Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a menţinut decizia luată în 23 iunie de instanţa supremă, în dosarul retrocedării ilegale de păduri. În 23 iunie, instanţa supremă a hotărât ca Viorel şi Andrei Hrebenciuc, Paltin Sturdza, Dan Bengescu şi fostul judecător Lorand Andras Ordog, judecaţi în arest la domiciliu în dosarul retrocedărilor de păduri, să fie plasaţi sub control judiciar. Decizia a fost contestată la Completul de cinci judecători, care ieri a dat o decizie definitivă în cazul cererilor de înlocuire a măsurilor preventive.

În dosarul retrocedării ilegale de păduri au fost trimişi în judecată fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, fostul deputat Ioan Adam, senatorul Tudor Chiuariu şi alte 13 persoane. Astfel, sunt judecaţi Gheorghe Paltin Sturdza, beneficiarul a peste 43.000 de hectare de pădure din judeţul Bacău, judecătorul Lorand Andras Ordog, de la Tribunalul Covasna, şeful Romsilva, Adam Crăciunescu, judecătoarea Anca Roxana Adam, de la Tribunalul Braşov, soţia lui Ioan Adam, Dan Costin Bengescu, Iosif Kadas, Sorin Ion Iacob, Janica Poenaru, Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Călugăr, Ioan Mătăşel, Rodica Gabriela Zaharia şi Iulian Durlan.

Părţi civile în dosar sunt statul român, prin Ministerul Finanţelor, şi persoana fizică Alina Suciu. Viorel Hrebenciuc, Adam, Sturdza şi Bengescu sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional prin care urmăreau să obţină venituri prin cumpărare de influenţă sau folosirea funcţiilor.

Dosarul vizează retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure în judeţul Bacău, în baza unor decizii ilegale ale unor judecători, cu implicarea unor parlamentari, pentru obţinerea ilegală a unor sume mari de bani.

Stiri pe aceeasi tema

Anchetatorii au gasit urme de sange in casa lui Gheorghe Dinca si au recuperat telefonul si cartela Alexandrei

Ioana Badulescu

ATENTATE BRUXELLES. Patru romani, raniti in atentatele de la Bruxelles

Cristiana Petrariu Bota

Extrasul de plan cadastral poate fi obtinut online de catre notari in toate orasele din Romania

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult