Viorel Jinga este noul rector al Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Carol Davila din Bucuresti

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 11, 2020 16:38

Viorel Jinga este noul rector al Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Carol Davila din Bucuresti

Prof. dr. Viorel Jinga este noul rector al Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, in urma incheierii primului tur de scrutin care a avut loc luni. La acest tur de scrutin s-au prezentat 1.566 de alegatori, ceea ce inseamna majoritatea alegatorilor, sustin surse din universitate.

Viorel Jinga a obtinut 833 de voturi din 1.120 de voturi validate, in timp ce contracandidatul sau, Adrian Streinu-Cercel a primit doar 287. Asta inseamna ca Viorel Jinga a castigat mai mult de jumatate din voturile exprimate.

Regulamentul de organizare al alegerilor de la universitate arata ca daca la primul tur sunt prezenti la vot cel putin 2/3 dintre membri cu drept de vot si unul dintre candidati intruneste cel putin jumatate plus unu din voturile valabil exprimate acesta va fi declarat castigator.

Viorel Jinga s-a clasat inaintea lui Adrian Streinu-Cercel si la alegerile membrilor Senatului UMF din 22 ianuarie, cand a obtinut 757 de voturi, in timp ce Adrian Streinu-Cercel a luat 451 voturi.

Cine este Viorel Jinga 

Viorel Jinga are 57 de ani si este medic primar urolog. In prezent, este seful Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Clinic “Prof. dr. Th Burghele”. In mandatul sau pentru functia de rector, Viorel Jinga isi propune sa initieze proiecte prin care sa creasca vizibilitatea nationala si internationala a universitatii.

Profesorul Jinga a fost decorat de presedintele Klaus Iohannis pe 1 decembrie 2019 cu ordinul “Meritul Sanitar” in grad de cavaler pentru intreaga activitate si pentru rezultatele obtinute in perfectionarea actului medical.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.