Viorica Dancila le-a cerut oficialilor de la Bruxelles sa ia informatii despre Romania direct de la Guvern sau sa o sune pe ea

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu februarie 24, 2018 15:03

Viorica Dancila le-a cerut oficialilor de la Bruxelles sa ia informatii despre Romania direct de la Guvern sau sa o sune pe ea

Premierul Viorica Dancila a declarat ca, in cadrul vizitei efectuate la Bruxelles, le-a cerut presedintilor Consiliului European (CE), Parlamentului European (PE) si Comisiei Europene (CE), cu care s-a intalnit in acesta saptamana la Bruxelles, ca atunci cand vor dori informatii despre situatia din Romania, sa le ia direct de la Guvern sau sa o sune pe ea personal.

Dancila a venit cu aceasta specificatie pentru a arata “care este adevarul”, dupa cum a declarat la Antena 3. Premierul a mai subliniat ca au existat foarte multe dezinformari legate de modificarile legilor justitiei.

Premierul le-a transmis presedintelui Consiliului European, Donald Tusk, presedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, si presedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, ca isi doreste continuarea luptei anticoruptie si o justitie independenta, dar in acelasi timp vrea sa fie respectate drepturile cetatenilor.

Citeste si: Viorica Dancila, suparata de jurnalistii straini la Bruxelles: Ceea ce m-a suparat a fost ca toate intrebarile au fost negative

“Am discutat cu fiecare dintre presedinti, am subliniat de fiecare data ca doresc independenta justitiei, vreau ca lupta anticoruptie sa continue, dar in acelsi timp sa fie respectate drepturile cetatenilor. I-am rugat pe domnii Juncker, Tusk si Tajani ca atunci cand vor informatii sa le ia de la Guvernul Romaniei, pentru ca au existat foarte multe dezinformari si daca dansii cred ca sunt probleme pe o anumita lege, sa discutam punctual pentru a indrepta, daca este nevoie, si pentru a arata care este adevarul. (…) In noua ani de zile, cat am fost europarlamentar, am vazut foarte multe dezinformari, am vazut cum reaua-credinta a dus la critici pe care toate statele le-au adresat Romaniei, ceea ce este nedrept. Vreau sa nu las aceste dezinformari sa faca o imagine gresita asupra Romaniei. Voi incerca sa am contact cu liderii europeni, i-am rugat sa ma sune si eu voi da toate informatiile in mod transparent si corect”, a declarat Viorica Dancila, intr-un interviu acordat Antena 3 in timpul vizitei facute in aceasta saptamana la Bruxelles.

Intrebata daca i s-au parut ingrijorati liderii europeni, in contextul avertismentelor acestora privind lupta anticoruptie din Romania, Dancila a sustinut ca nu a mai vazut “aceeasi ingrijorare” la Bruxelles.

“Mi s-a parut ca ne trateaza in mod egal cu celelalte state. Nu am mai vazut aceeasi ingrijorare. Faptul ca am aratat o mare deschide dinspre Romania, cred ca e un lucru benefic si acceptat de liderii europeni”, a afirmat Dancila.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.