Punctul de pensie va creste in 2018, independent de Legea pensiilor, care vizeaza recalcularea a peste 5 milioane de dosare. Cand va ajunge proiectul in Parlament
Social

Viorica Dancila: punctul de pensie va fi de 1.775 lei in anul 2020

Vesti bune pentru pensionari venite chiar de la premierul Viorica Dancila. Seful guvernului a declart in cadrul unei emisiuni tv ca legea pensiilor va fi adoptata in forma finala pana la sfarsitul acestui an, pensionarii urmand sa se bucure de cresterile promise in programul de guvernare.

Fara a oferi date concrete, Dancila a subliniat totusi ca fiecare an va aduce un plus la punctul de pensie pana la 1.775 lei in 2020 lucru care va aduce un plus considerabil sumelor primite de pensionari.

Cresterile promise de guvern pentru punctul de pensie sunt urmatoarele:

– in acest an punctul de pensie va creste la 1.100 lei;

– in 2019 punctul de pensie va creste la 1.265 lei;

– in 2020 punctul de pensie va creste la 1.775 lei.

„Pot sa spun ca punctul de pensie va creste in acest an la 1.100, anul urmator, adica in 2019 la 1.265, iar in anul 2020 punctul de pensie va creste la 1.775. In legea pensiilor, ceea ce am prevazut in programul de guvernare, se va regasi cu siguranta.

„Se lucreaza la legea pensiilor, am discutat cu doamna ministru, dar nu pot sa vorbesc despre o forma finala, sunt mai multe variante, forma finala va cuprinde tot ce va reiesi si din dezbaterea publica, dar si principiile enuntate anterior”, a declarat premierul Viorica Dancila.

Related posts

Dan Sova ramane in arest pana in februarie

Lucy Ionesco

Cutremur de 4,3 grade in zona seismica Vrancea, judetul Buzau

Ioana Badulescu

Adrian Manolache, seful Loteriei Romane, a demisionat. Institutia este urmarita penal

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult