Viorica Dancila: Unirea Tarii Romanesti cu Moldova e un moment cheie al istoriei noastre

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu ianuarie 24, 2018 14:18

Viorica Dancila: Unirea Tarii Romanesti cu Moldova e un moment cheie al istoriei noastre

Premierul desemnat, Viorica Dancila, a transmis, pe pagina sa de Facebook, un mesaj de Ziua Unirii Principatelor. Dancila subliniaza ca ziua de 24 ianuarie 1859 e un “moment cheie al istoriei noastre” si ca “este de datoria noastra sa ne ridicam la inaltimea si curajul inaintasilor si sa actionam impreuna pentru marile proiecte nationale”.

“Unirea Tarii Romanesti cu Moldova, prin actiunea unor adevarati oameni de stat, e un moment cheie al istoriei noastre. 24 Ianuarie 1859 a aratat ca visul Unirii este posibil si ca nimeni si nimic nu poate sta in calea realizarii sale. Astazi, este de datoria noastra sa ne ridicam la inaltimea si curajul inaintasilor si sa actionam impreuna pentru marile proiecte nationale”, a scris Viorica Dancila pe contul sau de Facebook.

Miercuri se împlinesc 159 de ani de la Unirea Principatelor Române. În fiecare an, la 24 ianuarie, românii sărbătoresc Unirea Principatelor Române din anul 1859 – numită şi „Mica Unire”, realizată sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, un act de voinţă politică a celor două principate româneşti, Moldova şi Ţara Românească, prima etapă în crearea statului unitar român modern.

Iti recomandam: Se implinesc 159 de ani de la Unirea Principatelor Romane, realizata sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.