Lifestyle

VISUL REGELUI EP.37: Daeyaseong a cazut in mainile regelui Baekje

Chunchu deplange moartea tatalui sau si viseaza la razbunare impotriva trupelor conduse de regele Baekje.

Bidam refuza insa sa trimita trupe care sa salveze cetatea Daeyaseong, motiv pentru care Yushin se hotaraste sa actioneze impotriva dorintei acestuia.

Il acuza pe Bidam de lipsa de loialitate fata de idealurile tarii si il retine atat pe el cat si pe oamenii lui apropiati.

La Daeyaseong, Beopmin si ginerele sau, comandantul cetatii, fac minuni de vitejie insa, armata Sillei este coplesita numeric de adversari. Se etrag in cetate insa baekje-anii sparg zidurile cetatii.

Lordul cetatii il trimte pe Beopmin, in afara cetatii, pentru a aduce ajutoarele mult asteptate.

Pe drum, Beopmin cade intr-o ambuscada de proportii si este ranit de trupe baekje. Este insa salvat la timp de oamnii lui Yushin.

In cetatae lucrurile sunt clare. Regele Baekje ordona uciderea tuturor adversarilor.

Ramasesera in viata doar lordul cetatii si Gotaso, sotia sa si fiica lui Chunchu.

Regele din Baekje ii cere comandantului din Daeyaseong sa se predea, amenintandu-l chiar ca ii va ucide sotia daca nu se va supune.

Gotaso vrea sa salveze onoarea familiei, a sotului si a tatalui ei si se sinucide, nu inainte de a-i cere sotului sau sa nu se predea.

Lordul cetatii a continuat sa se lupte, de unul singur, impotriva adversarilor insa, intr-un final, cade rapus de lancea unui general din Baekje.

Cetatea Daeyaseong a fost cucerita e cei din Baekje motiv pentru care regina din Silla dispune ministrului de raboi sa initieze o ancheta care sa demonstreze cauzele caderii fortificatiei.
Yushin este adus in fata Curtii pentru a da explicatii pentru nesupunerea din fata Curtii si a lui Bidam.

Mai mult, Bidam il acuza pe lordul cetatii Daeyaseong de incompetenta, dand de inteles ca este principalul vnovat de cele intamplate.

Ministrul apararaii a recunoscut totusi ca Yushin a avut dreptate cand a incercat sa ajute la salvarea cetatii Daeyaseong.

Cere chiar sa fie schimbat din functie insa regina ia asupra ei vina pierderii teritoriului Sillei, recunoscand ca nu a avut puterea necesara de a domina Curtea.

Chunchu isi revine cu greu din socul pierderii tatalui sau si al fiicei sale. Bidam ajunge la funeraliile tatalui lui Chunchu, fost mare demnitar, insa este primit cu mare ostilitate de Beopmin.

Intre timp, in statul vecin Gogureyo, avusese loc o lovitura militara in urmacareia, carmuirea loiala Imperiului Tang fusese inlaturata.

Chunchu cere reginei sa fie trimis cu solie in Gogureyo, pentru a stabili pacea dar si pentru a dicuta depsre planul de unificare al Celor Trei Regate.

Atat regina cat si Curtea ii accepta solia insa Chunchu nu a fost primit deloc ospitalier in capitala statului vecin.

Articole asemănătoare

Cum o putem ajuta pe Marinela? La 13 ani cantareste doar 15 kg pentru ca sufera de scolioza severa

Bogdan

IUBIRILE CROITORESEI, EPISODUL 15. Sira pune mana pe microcipul lui Da Silva

Bogdan

EUROVISION 2018. The Humans isi pregatesc imaginea pentru concursul din mai de la Lisabona

Ioana Badulescu