-0.5 C
România
8 decembrie 2021
Filme

VISUL REGELUI. EP.52. Chunchu devine rege al Sillei

Lupta pentru regenta din Silla naste episoade pline de tensiune. Vechi aliati, Chunchu si Yushin nu mai au aceleasi planuri de viitor, generalul Yushin vazandu-si varul in ipostaza celui care s-a vandut Imperiului Tang, de dragul realizarii marelui tel: unirea Celor Trei Regate.

Yushin nu poate fi insa de acord nici cu ideea ca Alcheon, conducatorul Curtii, planuieste, in taina, o alinta cu Yongae Somun, adevaratul conducator din Gogureyo.

Chunchu insista pentru refacerea vechii aliante insa Yushin pare de neinduplecat. Ii cere lui Chunchu sa rupa alianta cu Tang insa acesta ii da de inteles ca doar pastrarea aliantei va garanta implinirea marelui tel.

Se apropie data la care avea loc intrunirea nobililor Jingol, in urma careia trebuia hotarat numele viitorului regent.

Beopmin face si el o vizita in tabara lui Yushin de la hotarul cu Baekje, aducand totodata si dovada clara ca Alcheon facuse o intelegere secreta cu Gogureyo prin care urma sa fie asuprita tabara pro-Tang, din Silla.

In timpul intrunirii nobililor Jingol, Chunchu isi exprima dorinta de a renunta la planurile de a ajunge regent insa isi exprima dorinta ca, noua conducere a atrii, sa nu renunte la alianta cu Tang.

Desi nobilii Jingol il numisera deja in functia de regent, lucrurile iau o intorsatura nebanuita dupa aparitia trupelor conduse de Yushin.

Yushin demasca intentiile de alianta cu Gogureyo, ale lui Alcheon, fortandu-l pe acesta sa renunte la functia abia capatata.

Alcheon a recunoscut ca a fost orbit de betia puterii si decide sa renunte la regenta, in favoarea lui Chunchu. Yushin sprijina aceasta decizie desi, in continuare, nu putea fi de acord cu loialitatea fata de Tang.

Nu dupa mult timp, regina din Silla moare si, Chunchu devine al 29-lea rege al tarii.
Tarile vecine planuiesc deja represalii la adresa celui care le promisese, cu ani in urma, unificarea Celor Trei Regate.

Yushin si Gyebaek au o ultima intalnire prieteneasca, inainte de preconizatul razboi dintre Silla si Baekje.

Mai mult, chiar Yushin merge in Seorabeol pentru a-i cere lui Chunchu sa incuviinteze atacarea tarii vecine insa noul rege refuza, cu autoritate, aceasta idee.

Stiri pe aceeasi tema

CASTIGATORI OSCAR 2019. Drama cu accente comice “Green Book” a castigat Oscarul la categoria “cel mai bun fim”, Alfonso Cuaron a fost desemnat cel mai bun regizor

Cristiana Petrariu Bota

Filmul „La Gomera”, în regia lui Corneliu Porumboiu, a fost prezentat în premieră mondială la festivalul de Film de la Cannes

Ioana Badulescu

PUTEREA DESTINULUI EPISODUL 32 REZUMAT, 18 FEBRUARIE 2015. Sila afla ca va avea un baietel

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult