-7.5 C
România
17 ianuarie 2021
Filme

VISUL REGELUI EPISODUL 53: Chunchu si Yushin isi unesc fortele pentru unirea Celor Trei Regate

Capitala din Silla este dominata de tensiune. Chunchu ii ordona lui Yushin sa nu porneasca atac asupra Baekje, spuandu-i ca o incalcare a ordinelor lui ar reprezenta o tradare fata de autoritatea regala.

Yushin nu pierde ocazia de a-i reprosa regelui apropierea fata de Imperiul Tang. Anunta ca va parasi Seorabeol si ca se va retrage la granita insa ii aminteste lui Chunchu ca, o renuntare la idealul de unire a Celor Trei Regate ar atrge cu sine si o riposta din partea fostului sef al hwarangilor.

Yushin a tinut sa intre si peste Curte pentru a-i ameninta pe membrii acesteia sa-i dea regelui cele mai bune sfaturi.

Dorind sa-si intareasca autoritatea, Chunchu il numeste pe Beopmin in functia de print mostenitor al Sillei.

In acest timp, Yushin este chemat de Yongae Somun, conducatorul Curtii din Gogureyo pentru a purta o discutie despre viitorul Celor Trei Regate.

Il indeamna pe Yushin sa-l detroneze pe Chunchu in spiritul alungarii factiunilor pro-Tang. Ii ofera chiar solutia de a pune pe tron pe printul mostenitor, un aprig sustinator al valorilor Silla.

La intoarcerea in tara, Yushin este intampinat chiar de Beopmin care ii marturiseste ca se vrea a fi o punte de legatura intre Chunchu si generalul Yushin.

Desi accepta ca nu este incantat de directia pro-Tang pe care a luat-o tatal sau, Beopmin crede ca Chunchu gandeste mult mai in profunzime decat o face el sau Yushin.

Alcheon, fostul conducator al Curtii, ii face o vizita la hotar lui Yushin. Ii explica acestuia ca unirea dintre Chunchu si Yushin ar face foarte bine viitorului Sillei. Ii ofera generalului doua variante: ori il detroneaza pe Cunchu, ori accepta suveraneitatea acestuia si continua sa-l urmeze ca un slujitor devotat.

Ii cere lui Yuhin sa aiba incredere deplina in Chunchu si sa renunte orice alte ganduri potrivnice.

Chunchu il cheama pe Yushin in capitala insa nu pentru a-l pedepsi pentru intalnirea avuta cu oficialii din Gogureyo ci pentru a-si reconfirma increderea in serviciile acetuia.

Mai mult, Chunchu si sotia lui ii cer lui Yushin sa o ia in casatorie pe fiica lor cea mica, Jiso.

Dupa ceremonie, Chunchu ii arata lui Yushin actul pe care il incheiase, cu muti ani in urma, cu fostul imparat din Tang, prin care acesta promitea ajutor militar insemnat pentru a-l ajuta pe Chunchu sa uneasca toate Cele Trei Regate.

Regele ii promite lui Yushin ca, dupa caderea celor din Gogureyo si din Baekje, daca Tang nu isi va respecta intelegerea, se va indrepta cu armata impotriva marelui imperiu.

In Baekje, lucrurile incep sa se precipite. In timpul unei petreceri, conducatorul Curtii il acuza pe rege ca a uitat de popor si ca ii place sa se lafaie in lux.

Este pedepsit pe loc si incarcerat la temnita grea. Prevede insa declinul dinastiei din Baekje inainte de a-si pierde viata, in detentie.

Vestile din Baekje ajung si la urechile lui Chunchu care considera ca a sosit momentul de a cere ajutor Imperiului Tang. Il trimite pe Alcheon cu misiune de a solicita trupe militare din marelui imperiu vecin.

Stiri pe aceeasi tema

Regizorul Mircea Dragan a murit la varsta de 85 de ani. A regizat „B.D. la munte si la mare” si „Brigada Diverse”

Ioana Badulescu

Filmul SON OF SAUL, in care joaca romanul Levente Molnar, a castigat premiul OSCAR 2016 pentru cel mai bun film strain

Cristiana Petrariu Bota

Filmul „Lupul de pe Wall Street”, finantat de o firma necunoscuta din Malaezia

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult