Vizita în cabinetul medical: prevenţie, diagnostic şi tratament
Cu toţii suntem expuşi unui ritm de viaţă alert şi solicitant, astfel că organismele noastre sunt obligate să facă faţă multor provocări. Odată cu înaintarea în vârstă, sau având un istoric medical influenţat de un anumit bagaj genetic, controalele medicale periodice devin obligatorii, atât ca prevenţie, cât şi ca diagnosticare, intervenţie şi tratament. Medicii specialişti ne stau la dispoziţie cu servicii oferite la cel mai înalt nivel de profesionalism, iar aparatura medicală inovatoare face posibile atât diagnosticarea rapidă şi exactă, cât şi aplicarea eficientă a anumitor proceduri.
Când se impune o vizită la cabinetul de cardiologie?
Bolile cardiovasculare reprezintă astăzi principala cauză a mortalităţii. În acest context sanitar general, vizita periodică la cabinetul de cardiologie devine obligatorie. Medicii specialişti şi aparatura de ultimă generaţie fac posibilă depistarea precoce a oricărui tip de afecţiune sau boală cardiovasculară.
Astfel, este recomandat să ne facem un control cardiologic periodic, mai cu seamă dacă suntem expuşi factorilor de risc ce au potenţial mare în declanşarea bolilor cardiovasculare, cum ar fi predispoziţia genetică, stresul, obezitatea, sedentarismul, diabetul zaharat sau fumatul excesiv. Cabinetul de cardiologie vine în sprijinul pacienţilor cu investigaţii de specialitate non-invazive, acestea având rolul de a stabili rapid un diagnostic exact. Într-un mediu plăcut şi primitor, pacienţilor li se vor efectua investigaţii precum electrocardiograma, ecografia Doppler, ecografia Doppler arterială, venoasă sau carotidiană, urmând ca pe baza diagnosticului obţinut, să se stabilească schemele de tratament şi măsurile care ar trebui aplicate.
Consultul de psihiatrie, soluţia dezechilibrelor psihice şi emoţionale
Echilibrul emoţional este esenţial atunci când vrem să avem o viaţă liniştită, dorim să ne efectuăm activităţile zilnice cu uşurinţă şi să ne bucurăm de fiecare experienţă. Factorii care pot acţiona asupra psihicului nostru sunt foarte mulţi, mai cu seamă în contextele actuale economice, sociale şi sanitare, astfel că fiecare dintre noi poate fi afectat de tumultul de experienţe care ne asaltează, acţionând negativ asupra stării noastre interioare. De la insomnii până stări de anxietate, de la episoade depresive până la contexte mai grave care semnalează manifestări şi tulburări psihice severe, toate ar trebui să ne trimită către un cabinet de psihiatrie Cluj.
Domeniul psihiatriei este foarte amplu, iar manifestarea dezechilibrelor psihice este foarte variată, astfel că o diagnosticare corectă este punctul cheie în demararea oricărei terapii. Tot în cabinetul de psihiatrie vor găsi îndrumarea şi tratamentele potrivite, chiar şi cei care se confruntă cu dependenţa de diferite substanţe sau cei care manifestă tulburări de personalitate, psihotice sau cognitive. Din ce în ce mai frecvent, copiii manifestă boli precum autism sau ADHD, dar şi tulburări de personalitate şi conduită, astfel că diagnosticarea specializată trebuie făcută la o vârstă cât mai fragedă, pentru a se putea veni rapid în întâmpinarea nevoilor celor mici, sarcină care revine doar în sarcina medicului psihiatru.