25 C
România
17 septembrie 2021
Politica

Vlad Mixich, numit sef la Agentia Nationala a Medicamentului. Un cunoscut medic: Urmeaza Tolontan la Sanepid?

Jurnalistul Vlad Mixich a fost numit de ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, vicepresedinte in cadrul Agentiei Nationale a Medicamentului (ANM), anuntul fiind facut pe Facebook chiar de jurnalist. „Ma asteapta o perioada de muncit pana la saritul capacelor, asa ca nu prea e prilej de felicitari”, a scris Vlad Mixich pe contul sau de socializare.

Vlad a făcut anunţul chiar pe contul său de Facebook. „În ultimii ani, inclusiv în cel petrecut la London School of Economics, mi-am concentrat 90% din energie şi timp domeniului politicilor de sănătate şi farmacoeconomiei. M-am întors acasă aşa cum am promis şi, de mâine, voi continua la Agenţia Naţională a Medicamentului (din postura de vicepreşedinte). E una din cele mai tehnice instituţii din sistemul medical românesc şi mă bucur că pot să aplic aici, acasă nu altundeva, ce am învăţat de la cei mai buni din Europa în acest domeniu. Mă aşteaptă o perioadă de muncit până la săritul capacelor aşa că nu prea e prilej de felicitări. Mai degrabă de dat o mână (chiar două) de ajutor”, a scris Vlad Mixich.

Un cunoscut medic de la Institutul de Gastroenterologie si Hepatologie din Iasi, Razvan Constantinescu, a comentat destul de acid numirea lui Vlad Mixich in fruntea ANM:

ÎNCĂ UN TEHNOCRAT! După jumătate de an de nefăcut nimic, domnul Vlad Voiculescu ia prima măsură ministerială de anvergură, numindu-l pe jurnalistul cu aptitudini medicale Vlad Mixich vicepreședinte la Agenția Națională a Medicamentului. Se pregătesc Iulian Tănase la SMURD, Cătălin Tolontan la Sanepid și Tudor Chirilă la CNAS. Eu voi prelua Federația Română de Bridge. A sosit timpul ca experiența și competența să primeze!„, a scris medicul Razvan Constantinescu pe pagina sa de socializare.

De precizat, insa, ca Vlad Mixich a studiat Medicina si a castigat mai multe premii ca jurnalist. Intr-o prezentare publicata pe site-ul Humanitas, Vlad Mixich povestea cum a ajuns sa practice meseria de jurnalist.

„(..) Am plecat la Facultatea de Medicină, unde, spre sfârşitul celor şase ani lungi, am început să învăţ psihoterapie. Maestru mi-a fost Hugh Jenkins, terapeut la Institutul de Psihiatrie din Londra, şi nici unul din noi nu bănuia atunci la ce-mi vor folosi deprinderile căpătate. Am pornit-o pe drumul clasic al unui medic, când a intervenit nepre văzutul: aveam nevoie de un reportofon pentru a-mi înregistra sesiunile cu pacienţii. Un concurs al Deutsche Welle pentru tineri jurnalişti oferea aşa ceva ca premiu al doilea. Eu eram deştept, o dată pe săptămână, pentru Gazeta de Sud. Am câştigat, dar nu reportofonul, ci premiul întâi. Aşa am ajuns la Bonn, unde Deutsche Welle m-a uns corespondent în România. Norocul a continuat când am fost primit într-una dintre cele mai independente redacţii din România: HotNews.ro. Astăzi, nu mă văd lucrând altundeva, deşi mă bucur să scriu şi pentru Esquire sau Dilema veche. Mă mai mândresc cu câteva lucruri: premiul „Tânărul Jurnalist al Anului 2008“ de la Freedom House şi bursele în Statele Unite primite de la Carter Center şi German Marshall Fund. Cel mai drag îmi e să călătoresc: o zi am fost cel mai înalt om din neamul meu, atunci când am ajuns la 5414 metri în Himalaya. Când pot lenevi, o fac pe balconul de unde am vedere directă spre casele cochete şi copacii frumoşi de pe strada mea. Atunci reuşesc să uit chiar şi că tatăl meu s-a născut într-un lagăr de deportare comunist„, a scris Vlad Mixich.

Stiri pe aceeasi tema

Dragnea, suparat ca ministrii PSD vorbesc la televizor despre divorturi si violuri

Cristiana Petrariu Bota

Elena Udrea revine: I’m back! Simt enorm si vaz monstruos

Cristiana Petrariu Bota

UDMR considera ca n-ar fi rau pentru Guvern sa faca o pauza

Cristiana Petrariu Bota

1 comment

Mihai A. 11 octombrie 2016 at 2:40 pm

Domnul doctor se va supara, dar, dupa cum functioneaza sistemul de sanatate, pare ca este condus de caloriferistii spitalelor pe-o mana cu cei ai Casei de Asigurari. Si asta in conditiile in care vorbim de o profesiune care presupune, sine qua non, si un dram de constiinta. Pana la cazul #Colectiv, cati medici au iesit, in persona sau anonim sa traga semnale de alarma asupra deficientelor din sistem, achizitiilor dubioase, conditiilor de igiena inacceptabile si practicilor inumane din relatiile cu pacientii? Cati medici au curajul acum, cand trantesc pe masa negocierilor problemele salariale sa sufle o vorbulita despre renuntarea la ipocrizia marsava a spagii? Hmm? Nici unul macar? Ei bine, macar jurnalistii, de 26 de ani, nu au tacut. Mai exista si alta categorie profesionala cu o asa constiinta, ca medie vorbind? Ar fi fost bine sa existe principiali si in randul juristilor, si in cel al medicilor, si in cel al profesorilor. Dar, cu neglijabile exceptii, nu sunt, asta e! In fond, eu pot sa spun orice, dar hai sa privim in jur ce s-a schimbat in tara asta de 26 de ani. S-a schimbat ceva fara presa si, in general, fara vocile care si-au asumat o opinie radicala in mod public? Considerati cat vreti de greesita opinia mea dar nu uitati sa priviti in jur…

Raspuns

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult