Social

Vlad Moisescu, Ion Brad si Ioana Costescu, retinuti in dosarul lui Chiliman

Vlad Moisescu, Ion Brad si Ioana Costescu au fost retinuti, joi seara, in dosarul in care primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, este acuzat ca a perceput comisioane de 10% din contractele acordate omului de afaceri Gigi Boeru. Banii primiti ca mita ar fi fost impartiti intre primarul Andrei Chiliman si apropiatii sai – Vlad Moisescu, Ioana Costescu, Ion Brad – si ar fi ajuns si la filiala PNL Sector 1, au declarat surse judiciare.

Ioana Costescu, consilierul personal al primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, si fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu au fost retinuti, in noaptea de joi spre vineri, de procurorii DNA Ploiesti, ei fiind audiati in dosarul lui Iulian Hertanu, cumnatului premierului Victor Ponta.

In cursul zilei de joi au mai fost retinuti, in urma audierilor, primarul Andrei Chiliman si consilierul local Ion Brad, cei patru urmand a fi prezentati vineri magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) cu propunere de arestare preventiva.

Iti recomandam si: Andrei Chiliman, retinut de procurorii DNA. Cum fura Chiliman pentru PNL

Potrivit unui comunicat al DNA, Andrei Chiliman a fost retinut de procurori pentru constituire de grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta in forma continuata, Vlad Moisescu si Ioana Costescu sunt urmariti penal pentru constituire de grup infractional organizat si trafic de influenta, iar Ion Brad pentru constituire de grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta.

Mita impartita: 30% Chiliman, cate 15% Moisescu, Costescu si Brad,10% la PNL

Potrivit surselor citate, Chiliman ar fi primit 30% din suma, 15% Vlad Moisescu, 15% Ioana Costescu, 15% Ion Brad si 10% ar fi ajuns la filiala PNL Sectorul 1. Sursele citate sustin ca diferenta de 15% ar fi fost folosita pentru diverse cheltuieli legate de remunerarea suplimentara a functionarilor care ar fi sprijinit, in diferite modalitati, la derularea activitatilor ilicite. Procurorii DNA Ploiesti ancheteaza fapte care se refera la plata unei sume de 300.000 de lei, in vara anului 2012, numerar, la sediul Primariei Sectorului 1, Vlad Moisescu intrand in posesia banilor prin intermediul unor persoane de incredere – Ioana Costescu si consilierul local Ion Brad, au declarat surse judiciare.

Sursele citate sustin ca persoane ce detin sau au detinut functii in partide politice precum si functionari publici cu atributii de conducere ar fi pretins si primit sume de bani pentru atribuirea contractelor de utilitate publica pentru Sectorul 1 Bucuresti. Potrivit surselor, o parte din banii incasati de SC Romair Consulting SRL din fonduri publice, inclusiv din cei incasati de la SC Hidro Prahova SA, ar fi fost tranzitati, la dispozitia lui Gheorghe Boeru, fara a avea la baza justificari economice reale, scosi in numerar si folositi in interesul personal al acestuia pentru plata unui comision, in schimbul sprijinului care i-ar fi fost acordat in vederea obtinerii, de la Primaria Sectorului 1 Bucuresti, a contractului din 13 septembrie 2011.

Aceleasi surse au precizat ca ar fi vorba de contractul avand ca obiect prestarea serviciilor de gestionare a proiectelor de constructii privind lucrarile de reabilitare termica a blocurilor de locuinte din sectorul 1 Bucuresti, inclusiv servicii de supraveghere a lucrarilor prin diriginti de santier, incheiat intre administratia locala – in calitate de achizitor si SC Romair Consulting SRL – in calitate de prestator. Banii ar fi fost fost platiti, au mai aratat sursele, urmare unei intelegeri avute de Boeru cu Moisescu si Costescu, acesta din urma fiind consilierul primarului Andrei Chiliman.

Conform unor surse citate de Agerpres, „persoane ce detin sau au detinut functii in partide politice precum si functionari publici cu atributii de conducere ar fi pretins si primit sume de bani pentru atribuirea unor contracte de utilitate publica pentru Sectorul 1 Bucuresti”. In plus, surse judiciare au declarat ca procurorii DNA Ploiesti ancheteaza fapte care se refera la plata unei sume de 300.000 de lei, in vara anului 2012, numerar, la sediul Primariei Sectorului 1. Chiliman ar fi primit 30% din suma, 15% Vlad Moisescu, 15% Ioana Costescu, 15% Ion Brad si 10% ar fi ajuns la filiala PNL Sectorul 1. Conform acelorasi surse, diferenta de 15% ar fi fost folosita pentru remunerarea suplimentara a unor functionari care ar fi sprijinit derularea activitatilor ilicite.

Foto: gandul.info

Stiri pe aceeasi tema

Benzina si motorina, pret in crestere cu 20%. Vor urma scumpiri in lant la utilitati si mancare

Ioana Badulescu

Liga 1: Steaua – Concordia Chiajna 4-0 (3-0) intr-o partida restanta

Bogdan

EXTRAGERI LOTO 21 NOIEMBRIE 2013: NOI REPORTURI LA 6 DIN 49, JOKER SI 5 DIN 40

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult