Pacientii vor putea evalua experienta in spitale, de saptamana viitoare, prin noul mecanism de masurare a satisfactiei
Social

Vlad Voiculescu a trimis o adresa Colegiului Medicilor referitoare la profesorul Burnei: Munca unui medic trebuie uneori evaluata de alti medici

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a trimis o adresa Colegiului Medicilor din Romania (CMR)prin care a cerut sa fie informat daca au existat plangeri cu privire la cazurile profesorului Gheorghe Burnei si cum au fost ele solutionate. Conducerea CMR i-a transmis ca nu a existat nicio astfel de sesizare, dar Vlad Voiculescu promite sa revina cu detalii saptamana viitoare.

Vlad Voiculescu considera ca „munca unui medic trebuie uneori evaluata de alti medici”, subliniind ca Gheorghe Burnei este „unul dintre profesorii care controleaza sistemul medical din Romania”, iar din acest motiv „pe el nu-l mai controleaza nimeni”.

De precizat ca chirurgul ortoped Gheorghe Burnei este audiat, sambata dimineata, de politisti la Spitalul Marie Curie, fiind suspectat ca a facut experimente neautorizate pe copii si ca a luat mita, potrivit unor surse din Politie, citate de News.ro.

In acest caz se desfasoara cinci perchezitii, care vizeaza domiciliul medicului si Spitalul Marie Curie. In urma experimentelor facute de medic, mai multi copii ar fi avut de suferit, potrivit acelorasi surse. Chirurgul ar fi fost ridicat de acasa si dus la sediul Spitalului Marie Curie, unde au loc audierile, au precizat aceleasi surse.

Va prezentam mai jos reactia ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu.

“De frica oamenilor de a vorbi, de asta mi-e groază, uite câți și câtă vreme au tăcut”, îmi scrie cineva în această dimineață pe facebook.

„Nu te băga, că nu te pricepi la medicină. Cine ești tu să-ți dai cu părerea dacă un medic a operat bine sau nu? Asta am tot auzit în ultimul an, inclusiv de la colegi jurnaliști”, ne spune Luiza Vasiliu, autoarea investigației de mai jos.
Colegii și prietenii Luizei Vasiliu au dreptate. Munca unui medic poate fi și uneori trebuie să fie evaluată de alți medici. Am transmis ieri o adresă către Președintele Colegiului Medicilor din România pentru a înțelege dacă au existat plângeri referitor la cazurile profesorului Burnei și cum au fost ele soluționate. Din discuția telefonică pe care am avut-o azi dimineață cu dr. Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor – instituția care oficial este cea îndreptățită să evalueze (și prin asta să prevină) astfel de cazuri -, se pare că nu a existat nicio astfel de sesizare către Colegiu. Vor reveni cu detalii la începutul săptămânii.

Avem așadar două posibilități: fie domnul Prof. Dr. Burnei are doar o problemă de corupție (pe care, desigur, trebuie să o lămurească). Fie avem o problemă gravă de sistem, de funcționare și de ÎNCREDERE ÎN CÂTEVA INSTITUȚII CHEIE.

În completare, un citat din articolul de ieri: „Medicii au vorbit doar sub protecția anonimatului pentru că îi paralizează frica de Burnei. Gheorghe Burnei e unul dintre Profesorii care controlează sistemul medical din România. Din cauza asta, pe el nu-l mai controlează nimeni.”

Articole asemănătoare

Ministrul Carmen Dan si sefii Jandarmeriei, reclamati la DNA pentru lipsa de transparent si clasificarea raportului privind incidentele de la protestul din 10 august

Ioana Badulescu

Romania inregistreaza primele decese de COVID-19 si 433 de cazuri de persoane infectate

Lucy Ionesco

Cardul de sanatate ar putea fi folosit si la urgentele medicale

Lucy Ionesco