Vlad Voiculescu: Spaga pentru medici, asistente sau infirmiere trebuie sa inceteze. Sunt medici care nu traiesc decat din acesti bani negri
Politica

Vlad Voiculescu, dupa ce Valcov a publicat fisa medicala a unui protestatar: Este inuman si ilegal. Sper ca omul caruia i-au fost calcate in picioare drepturile fundamentale sa depuna plangere penala

Fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, critica pubicarea de catre consilierul guvernamental Darius Valcov a unor documente medicale apartinand unui protestatar aflat in Piata Victoriei la evenimentele din luna august. „Este inuman si ilegal. Sper ca omul caruia i-au fost calcate in picioare drepturile fundamentale sa depuna plangere penala”, atrage atentia Vlad Voiculescu.

„PSD apără poporul împotriva abuzurilor. Și Tăriceanu, idem. Asta auzim în fiecare zi, de ani întregi. Gabriela Firea se întreabă dacă MAI îi supraveghează, atunci când Carmen Dan scoate pe masă copii ale unor conversații private. Apoi, un consilier al premierului publică documente medicale la care nu ar fi trebuit să aibă acces niciun membru al guvernului, niciodată. Cu atât mai puțin să le publice“, comentează Vlad Voiculescu, cofondator al Mișcării România Împreună (RO+), ultimele gafe ale reprezentanților Puterii.

„Este nu doar un gest politic lipsit de decență. Este inuman, ilegal și o mizerie demnă de mafie. De 18 luni, acești indivizi mint, jignesc, umilesc, prăpădesc. Pacienți, aparținători, protestatari, pe oricine nu este ca ei sau nu își pleacă privirea în fața lor. Nu sunt jurist, dar mie îmi pare că medicului sau funcționarului care a divulgat informația, dar și celui care a făcut-o publică se cuvine să li se ceară socoteală. Conform Codului Penal“, adaugă Vlad Voiculescu.

Pentru medicul/funcționarul care a divulgat acel document medical:

Art. 227 Divulgarea secretului profesional
(1) Divulgarea, fără drept, a unor date sau informaţii privind viaţa privată a unei persoane, de natură să aducă un prejudiciu unei persoane, de către acela care a luat cunoştinţă despre acestea în virtutea profesiei ori funcţiei şi care are obligaţia păstrării confidenţialităţii cu privire la aceste date, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Alineatul 2 de aici este pentru domnul consilier al premierului:

Art. 304 Divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice
(1) Divulgarea, fără drept, a unor informaţii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii, de către cel care le cunoaşte datorită atribuţiilor de serviciu, dacă prin aceasta sunt afectate interesele sau activitatea unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Divulgarea, fără drept, a unor informaţii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii, de către cel care ia cunoştinţă de acestea, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.
(3) Dacă, urmare a faptei prevăzute în alin. (1) şi alin. (2), s-a săvârşit o infracţiune împotriva investigatorului sub acoperire, a martorului protejat sau a persoanei incluse în Programul de protecţie a martorilor, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani, iar dacă s-a comis cu intenţie o infracţiune contra vieţii, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani.

„Sper ca omul căruia i-au fost călcate în picioare drepturile fundamentale să depună plângere penală și să sesizeze Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal“, își încheie mesajul Vlad Voiculescu.

Stiri pe aceeasi tema

PSD va sprijini Guvernul Ciolos. Dragnea: Orice derapaj va fi sanctionat foarte sever

Cristiana Petrariu Bota

Presedintele Iohannis cere o ancheta cu privire la modul in care au actionat jandarmii la protestul diasporei din Piata Victoriei

Ioana Badulescu

Basescu: La noi ca la nimeni. Mai avem mult de lucrat pana vom deveni o democratie consolidata

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult