Vlad Voiculescu este noul ministru al Sanatatii si va depune juramantul in aceasta dupa-amiaza

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota mai 20, 2016 11:25

Vlad Voiculescu este noul ministru al Sanatatii si va depune juramantul in aceasta dupa-amiaza

Vlad Voiculescu este noul ministru al Sanatatii. Presedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, propunerea de numire a lui Vlad Voiculescu in functia de ministru al Sanatatii, primita tot in aceasta dimineata de premierul Dacian Ciolos.

Ceremonia de depunere a juramantului a noului ministru al Sanatatii va avea loc astazi, la ora 14:00, la Palatul Cotroceni.

Premierul Dacian Ciolos a explicat desemnarea lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sanatatii prin situatia tensionata in sistemul medical, corelata cu asteptarile foarte mari din partea societatii.

„Am ezitat in aceasta perioada, sa va spun sincer, intre un om din sistem, un medic, care sa cunoasca sistemul si sa vina cu o viziune de reforma sau un om din afara sistemului, care sa cunoasca sistemul medical dar care sa vina cu credibilitatea viziunii echidistante din afara sistemului. Data fiind situatia in momentul de fata, asteptarile foarte mari din partea societatii, tensiunile care exista in sistemul medical, am decis sa-mi asum inclusiv un risc si sa vin cu aceasta propunere, domnul Vlad Voiculescu”, a explicat premierul Dacian Ciolos.

Iti recomandam si: Medicul Ion Uta, tatal lui Teo, trage un semnal de alarma catre medici: Incetati cu antibioticele!

 Spitalul CF2 avea un contract barosan cu Hexi Pharma. S-a gasit stafilococ pioceanic si in cuva unde se sterilizeaza instrumentarul

Cine este Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu a initiat ”reteaua citostaticelor”, alcatuita din voluntari care timp de mai multi ani au transportat in Romania, fara sa solicite niciun beneficiu material, medicamente esentiale in tratamentul cancerului, care nu se gaseau deloc in spitalele si farmaciile romanesti.

Vlad Voiculescu este implicat in mai multe proiecte sociale in special in domeniul sanatatii, potrivit Stirilor Pro TV. El este initiatorul MagiCAMP si a fost vicepresedinte si trezorier al European Cancer Patient Coalition.

La numirea in MInisterul Finantelor, el revenea in Romania dupa 14 ani petrecuti la Viena unde a absolvit cursurile de licenta si master ale Vienna University of Economics and Business Administration si a acumulat o experienta de peste 10 ani in domeniul financiar. Ultima pozitie detinuta inaintea numirii la Finante a fost de vicepresedinte in cadrul Diviziei de Finantari de Infrastructura a Erste Group Bank AG.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.