2.2 C
România
26 noiembrie 2022
Vlad Voiculescu: Spaga pentru medici, asistente sau infirmiere trebuie sa inceteze. Sunt medici care nu traiesc decat din acesti bani negri
Breaking NewsPolitica

Vlad Voiculescu: Mii de romani au murit pe lista de asteptare, sperand intr-o minune. Banul este de prea multe ori moneda de schimb pentru viata

Fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, a postat un mesaj extrem de critic la adresa actualului ministru, Florian Bodog, a doctorului Lucan, dar si a altor persoane subordonate acestora. „Sute sau mii de romani au murit pe lista de asteptare, sperand probabil intr-o minune”, spune Vlad Voiculescu, care sustine ca mai-marii transplantului din Romania au furat linistiti, fara sa fie vreo regula care sa-i traga la raspundere.

„Regulament pentru alocarea oganelor încă nu există, deși eu am cerut-o în calitate de ministru din nou în scris iar controalele din 2016 au arătat cât se poate de clar că drepturile pacienților sunt călcate în picioare, că banul sau faima sunt de prea multe ori monede de schimb pentru viață și că oamenii aceștia au furat de la oameni și de la stat, fără limită”, atrage atentia fostul ministru al Sanatatii.

„Dacă nu ai reguli, nimeni nu te mai poate acuza de nimic. Și dacă totuși ai reușit să încalci chiar și regulile acelea puține pe care ți le-au făcut alții… trebuie să îți faci tu, legea ta! Și acesta este motivul pentru care domnul Bodog și acoliții dânsului, în frunte cu coechipierii domnului Lucan precum domnul #Zota și alții, lucrează la o lege a transplantului (deja în transparență) care elimină orice regulă și lasă selecția primitorului de organ strict la mâna șefilor de clinică… adică a membrilor eterni ai Consiliului Științific al ANT, cei de la care odată s-ar fi așteptat în urmă cu vreo 10 ani… regulile”, sustine Vlad Voiculescu in postarea sa, pe care o redam integral ai jos.

DESPRE HOȚIE, CRIMĂ, FENTE ȘI FLORICELE
Care este cea mai simplă metodă pentru a te asigura că poți fura liniștit?
Simplu: să îți faci singur regulile! Sau… și mai simplu, să nici nu le faci. Dacă nu ai reguli, nimeni nu te mai poate acuza de nimic.
Așa au procedat și mai-marii transplantului din România, cu domnul Lucan în frunte.

FENTA 1
S-a înființat Agenția Națională de Transplant (ANT) dar nu i s-au dat atribuții.

FENTA 2
La 5 ani de la înființare (2009), se înființează Registrul Național de Transplant și se emite un Ordin de Ministru care stabilește ca obligație legală a Consiliului Științific al ANT elaborarea regulamentului de alocare a grefoanelor de organe, ţesuturi şi celule.

FENTA 3
La 7 ani de la înființare (2011), Corpul de Control constată că Registrul nu funcționa, cât despre regulament de alocare… nici atât. Se stabilesc noi termene, responsabili, etc.
Cine era membru în Comisia de Control? Domnul #Bodog.
Cine era președintele Consiliului Științific al ANT? Domnul #Lucan.

FENTA 4
În 2016, incepem controlul în transplant… de la periferia care devenise centru: ICUTR Cluj, feuda domnului Lucan.
Amenințările nu țin.
Telefoanele nu ajung unde trebuie.
Domnul Lucan vine la București și împreună cu membri Consiliului Științific și veșnicii șefi ai transplantului… organizează cu sprijin de la partid și de la câțiva jurnaliști de butonueră o campanie media întru defăimarea mea și a șefului corpului de control de la MS.
“S-a oprit transplantul!”
“Vrea să ducă pacienții la Viena!”
“Ministrul Vlad Voiculescu vrea sa dezmembreze mortii romani si sa le trimita toate organele in strainatate”

FENTA 5
În 2017, la ore după preluarea mandatului, domnul #Bodog îl demite pe șeful Corpului de Control, cel care coordonase ancheta, la solicitarea mea.
Domnul #Lucan stă liniștit, primul nou control vine abia după 6 luni și totul se rezolvă, ca-ntre băetzi, cu un hotel și un vin bun și niște promisiuni, deh.

IN LOC DE EPILOG
Sute sau mii de români au murit pe lista de așteptare, sperând probabil într-o minune.
Sute sau mii de români au trăit doar pentru că s-au împrumutat, și-au vândut casa, mașina, vaca.
Domnul #Lucan face drumuri ceva mai dese la poliție și parchet, in continuare însă sunt sigur că se consideră nevinovat și nedreptățit.
Regulament pentru alocarea oganelor încă nu există, deși eu am cerut-o în calitate de ministru din nou în scris iar controalele din 2016 au arătat cât se poate de clar că drepturile pacienților sunt călcate în picioare, că banul sau faima sunt de prea multe ori monede de schimb pentru viață și că oamenii aceștia au furat de la oameni și de la stat, fără limită.
Domnul #Bodog este ca o floricică. Nu a văzut, nu a auzit. Nu a fost în comisia de control care a sesizat ilegalitățile de mai sus, nu a fost directorul direcției responsabile din MS pentru ani de zile, nici șef de cabinet de ministru, nici secretar de stat, nici secretar al Comisiei de Sănătate din Parlament, nici ministru de mai bine de 1 an.

CONCLUZIE
Care este cea mai simplă metodă pentru a te asigura că poți fura liniștit?
Simplu: îți faci singur regulile!
Sau… și mai simplu, nici nu le faci. Dacă nu ai reguli, nimeni nu te mai poate acuza de nimic.
Și dacă totuși ai reușit să încalci chiar și regulile acelea puține pe care ți le-au făcut alții… trebuie să îți faci tu, legea ta!
Și acesta este motivul pentru care domnul Bodog și acoliții dânsului, în frunte cu coechipierii domnului Lucan precum domnul #Zota și alții, lucrează la o lege a transplantului (deja în transparență) care elimină orice regulă și lasă selecția primitorului de organ strict la mâna șefilor de clinică… adică a membrilor eterni ai Consiliului Științific al ANT, cei de la care odată s-ar fi așteptat în urmă cu vreo 10 ani… regulile!

Vă sună cumva cunoscut?
Penalii să își facă singuri legi? Probabil le vor spune “reforme”…

Related posts

Ce spune Gabriela Firea despre numirea lui Tudy in functia de viceprimar al Capitalei

Lucy Ionesco

Cristian Adomnitei si Alina Gorghiu s-au intalnit in secret intr-un restaurant din Husi

Lucy Ionesco

Presedintele a promulgat legea privind prevenirea si combaterea antisemitismului

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult