Externe

Vladimir Jirinovski, nationalist rus: Moldovenii sunt romani! Noi, rusii, le-am dat numele de moldoveni

Nationalistul rus Vladimir Jirinovski recunoaste ca moldovenii sunt de fapt romani. Jirinovski, lider al Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR), a declarat in cadrul unui interviu pentru o televiziune rusa ca moldovenii sunt romani, transmite site-ul moldovean Unimedia.

„Moldovenii sunt romani! Noi, rusii, le-am dat numele de moldoveni, dar ei sunt romani!”, a declarat Vladimir Jirinovski.

Declaratia sa combate clar teoria moldovenismului, cu care s-a incercat vreme indelungata indoctrinarea populatiei din Basarabia, mai subliniaza sursa citata.

Vladimir Volfovici Jirinovski este un politician rus, deputat, avocat și fost vicepreședinte al Dumei de Stat (Parlamentul Rusiei) între 2001 și 2011. Jirinovski este fondatorul și liderul Partidului (ultra-naționalist) Liberal Democrat, al treilea partid ca importanță din Dumă. Este de asemenea membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Jirinovski și-a câștigat renumele de populist violent și gălăgios, care pretindea că vorbește în numele poporului rus, chiar când ceea ce spunea era ceea ce rușii nu voiau să audă. Printre promisiunile fanteziste ale lui Jirinovski a fost și aceea făcută în 1991, conform căreia, dacă avea să fie ales, votca avea să fie distribuită în mod gratuit tuturor. La fel, într-o situație similară, el a remarcat în timpul unui miting dintr-un supermarket moscovit că, dacă avea să devină președinte, lenjeria intimă avea să fie distribuită de asemenea în mod quasi-gratuit.

Stiri pe aceeasi tema

Guvernul din Marea Britanie a demarat, astazi, testarea sistemului de inregistrare a statutului de rezident pentru cetatenii UE care vor sa ramana in UK dupa Brexit

Cristiana Petrariu Bota

Le Monde: Europa trebuie sa ramana prudenta cu ceea pare mai degraba un compromis tactic al lui Trump, decat o schimbare radicala de strategie

Ioana Badulescu

O femeie de serviciu a castigat din greseala alegerile locale din Povalikhino, Rusia

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult