Vladimir Putin, ajutor surpriza de la Arabia Saudita

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iulie 7, 2015 12:56

Vladimir Putin, ajutor surpriza de la Arabia Saudita

Vladimir Putin primeste o mana de ajutor de unde se astepta mai putin: de la Arabia Saudita, care va investi 10 miliarde de dolari in economia Rusiei. Fondul Public de Investitii (PIF) al Regatului Arabiei Saudite va investi 10 miliarde de dolari in Rusia, intr-o tranzactie pe care oficialii de la Moscova o descriu ca o operatiune de top, scrie business24.ro, citand presa internationala.

Fondul de investitii al Arabiei Saudite are in plan sa directioneze suma catre investitii in agricultura si proiecte de infrastructura in parteneriat cu Fondul de Investitii Directe din Rusia (RDIF), a anuntat directorul institutiei financiare din Moscova, Kiril Dimitriev, citat de agentia TASS.

“Este o tranzactie de top, una dintre cele mai mari din sectorul fondurilor suverane de investitii”, a declarat Dimitriev.

“Banii vor fi directionati catre dezvoltarea unor ferme moderne, agricultura, sanatate, sectorul logistic, comert si investitii imobiliare”, a mai spus directorul RDIF.

Fondul de investitii al Arabiei Saudite ar urma sa injecteze aceasta suma in cadrul unui program extins pe 5 ani, primele sapte proiecte primind deja aprobarile necesare pentru a demara, a mentionat oficialul de la Moscova.

Rusii spera ca pana la sfarsitul acestui an sa demareze cel putin 10 proiecte cu finantare saudita. Pentru rusi, semnarea acordului intre RDIF si PIF reprezinta un semn ca noile relatii dintre Moscova si Riad avanseaza pe calea cea buna. “Potentialul cooperarii intre cele doua tari este imens”, crede Dimitriev.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.