Vladimir Putin
Externe

Vladimir Putin face misto de americani: SUA au inchis programul Armatei pentru Eliberarea Siriei. Doar 5 oameni antrenati lupta cu teroristii

Presedintele Rusiei Vladimir Putin i-a luat peste picior pe americani, intr-un interviu in care a explicat interventia militara in Siria. Putin a declarat ca Statele Unite au inchis programul de pregatire a asa-zisei Armate pentru Eliberarea Siriei, precizand ca doar patru sau cinci oameni antrenati lupta cu teroristii. In acest context, Vladimir Putin sustine ca mai bine ar fi dat Rusiei cei 500 de milioane de dolari, pentru ca i-ar fi cheltuit mai bine pentru lupta impotriva terorismului.

„Colegii nostri europeni si americani spun ca lupta contra terorismului, insa nu vedem rezultate concrete. Mai mult decat atat, Statele Unite au inchis programul de pregatire a asa-zisei Armate pentru Eliberarea Siriei. Doar patru sau cinci oameni antrenati lupta cu teroristii. Si au cheltuit 500 de milioane de dolari. As fi dorit sa ne dea noua 500 de milioane de dolari. I-am fi cheltuit mai bine pentru lupta contra terorismului international”, a spus Vladimir Putin.

MApN: NATO mobilizeaza trupe in Europa de Est, in contextul situatiei din Orientul Mijlociu

Presedintele Rusiei a mai spus ca interventia in Siria este legala, spre deosebire de alte state care intervin ilegal. „Precizez inca o data ca noi actionam in deplina concordanta cu legile internationale, la cererea autoritatilor Republicii Arabe Siriene. Alte tari care inca participa la astfel de actiuni o fac ilegal, pentru ca nu exista o rezolutie ONU in aceasta privinta, nu exista cerere oficiala catre ele din partea autoritatilor siriene”, a mai spus Putin.

Fortele navale ruse au lansat zeci de rachete din Marea Caspica spre Siria

Totusi, Vladimir Putin recunoaste ca Rusia si Statele Unite trebuie sa colaboreze in privinta conflictului din Siria, pentru gasirea unei solutii politice. Liderul de la Kremlin a admis si ca interventia din Siria, in sprijinul regimului Bashar al-Assad, a fost indelung pregatita. Presedintele rus exclude insa orice interventie la sol.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus.  

Stiri pe aceeasi tema

Conditii in care se acorda vizele de studii in Marea Britanie dupa introducerea noului sistem de imigrare in 2021

Cristiana Petrariu Bota

Rusia, reactie la scutul de la Deveselu: Amplasarea scutului in Romania este o greseala

Cristiana Petrariu Bota

Prima testare a unui vaccin anti-coronavirus a inceput in Marea Britanie. Vaccinul a fost dezvoltat de o echipa de cercetatori de la Universitatea Oxford

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult