VODAFONE 5G ROMANIA
IT/Stiinta

VODAFONE a inceput transferul catre tehnologia 5G care aduce viteze superioare de transfer date

Catalin Buliga, director tehnic Vodafone Romana, a declarat ca reteaua mobila pe care o reprezinta, al doilea jucator de pe piata mobila autohtona, a facut investitii majore in implementarea unor noi solutii tehnice specifice retelelor 5G care permit operatorului sa asigure viteze de descarcare a datelor de aproximativ 800 Mbps cu smartphone-urile prezente in acest moment publicului larg.

Pentru a demonstra veridicitatea celor declarate, Catalin Buliga a facut un test live in timpul conferintei de presa la care a participat. El a utilizat un telefon Samsung Galaxy S8 Plus si a descarcat date cu o viteza de peste 740 Mbps. Pentru moment, software-ul special utilizat pe parcursul testului este in teste urmand ca acesta sa fie disponibil pentru clientii Vodafone la finalul anului sau la inceputul lui 2018.

In acest moment, clientii companiei pot beneficia de o viteza de descarcare de 500 Mbps insa doar in conditiile in care detin un telefon din gama Galaxy S8 achizitionat de la punctele de lucru ale operatorului. Cei care au achizitionat un astfel de telefon „la liber”, pot beneficia de o astfel de viteza de descarcare doar dupa ce merg la punctele de lucru Vodafone si solicita instalarea software-ului espectiv.

Buliga a tinut insa sa precizeze ca aceasta viteza de descarcare va putea fi atinsa in curand si cu alte game de smarphon-euri. De asemenea, compania a realizat optimizari la nivelul retelei de baza (core network) si a implementat un nou protocol de retea, care permite printre altele optimizarea fluxului video.

“Am introdus si criptarea datelor pentru traficul de 4G, este un lucru nou introdus in acest an”, a spus Buliga.

In reţeaua Vodafone sunt in prezent de 7 ori mai multe echipamente 4G decat in anul 2014 iar traficul de date lunar prin 4G este de 10 ori mai mare in raport cu acelasi interval.

Stiri pe aceeasi tema

CORONAVIRUS. Medicii chinezi avertizeaza Europa ca repeta greselile facute in Wuhan la inceputul crizei

Cristiana Petrariu Bota

Facebook a eliminat pagini si conturi de F­acebook si un grup din Romania care faceau parte dintr-o retea de conturi false apropiata PSD

Cristiana Petrariu Bota

Tocmai.ro se inchide, toate anunturile se muta pe OLX

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult